Skip to content
Puterea Știrilor Video

Școlile nu trebuiau închise! Senator PSD: I-au condamnat pe copii la analfabetism

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Invitat în studioul „Puterea Știrilor”, Daniel Zamfir, senator PSD, a declarat că „școlile trebuiau deschise mult mai devreme pentru că sistemul online de învățământ, mai ales pentru clasele primare, este un eșec total”.

„Categoric, școlile trebuiau deschise mult mai devreme pentru că sistemul acesta online, mai ales pentru clasele primare, este practic un eșec total. Măcar la ciclul primar trebuia să discutăm. Eu am un copil în clasa pregătitoare. Este un eșec total tipul acesta de învățământ online. Doar pentru că nu ai fost în stare tu, Guvernul, să pregătești profesorii și școlile?

" "
" "

O catastrofă de ministru mai mare ca doamna Anisie eu nu am întâlnit, poate undeva a fost Funeriu în perioada aceea. 

În primul rând, nu poți să închizi toate școlile doar pentru că nu ai fost în stare să organizezi ceva. De ce închid școala într-o localitate unde nu este niciun caz de COVID?

Eu am făcut amendament la Senat la lege tocmai ca să se redeschidă școlile înainte de alegeri. Am prezentat o situație pe județe și îmi vine în minte județul Olt unde erau 25 de l0calități unde nu era niciun caz de COVID. 21 dintre ele nu aveau acces la internet. Înțelegeți ce porcărie au putut să facă? Au închis școlile chiar dacă nu exista niciun caz COVID.

Nu aveau copiii acces la internet. I-au condamnat la analfabetism dintr-o incompetență crasă.

În al doilea rând, sunt tabletele care nu au ajuns”, susține Daniel Zamfir.

Social-democratul a precizat că „a trecut un an de când a început această pandemie” și speră că „Guvernul a învățat ceva din toate lucrurile acestea”. Daniel Zamfir a amintit de un studiu care spune că „școlile nu au fost focare de transmitere a virusului” și declară că nu mai există scuze pentru închiderea acestora.

„Totuși a trecut un an de când a început această pandemie. Îmi doresc să fi învățat ceva din lucrurile acestea. A fost un studiu al Institutului de Sănătate Publică, dacă nu mă înșel, de unde a reieșit că nu școlile au fost focare de transmitere a virusului. Copiii, în general, transmit mai greu.

Ce ne împiedică acum? Avem și testare rapidă, avem posibilități de organizare. De exemplu să facă o clasă din 25 în 15. Au avut atâta timp să se organizeze. Copiii au pierdut un an, să fim sinceri. Un an practic din programa asta școlară este pierdută.

A și confirmat noul ministru al Educației că au fost sute de mii de copii care nu au avut mediile încheiate din cauza acestui sistem. Într-un an de zile nu au învățat nimic, nu au putut să se organizeze?

Să se testeze profesorii. Acum intră și în campanie de vaccinare. Profesorul poate să vină frumos la școală. Nu știu dacă mai sunt țări în Europa unde sunt școli închise, cu excepția Marii Britanii care este în lockdown total.

În Franța nu au fost închise, în Spania nu au fost închise școlile. Nu poți să compromiți un an din viața unui elev doar pentru că nu ai tu capacitatea să te organizezi”, a conchis Daniel Zamfir.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *