Skip to content
Politică

Scopul lui Dragnea îndeplinit: Parlamentul a votat reducerea bugetului SRI cu 295 milioane lei

psnews.ro

Propunerea lui Liviu Dragnea de a tăia din bugetul serviciilor secrete și de a-l suplimenta pe cel al Ministerului Sănătății a fost aprobată. Parlamentul a votat, joi, diminuarea bugetului SRI cu 295 milioane de lei, banii fiind alocaţi Ministerul Sănătăţii pentru programul Vitamina D. Pentru Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate a fost alocată la Ministerul Sănătăţii suma totală de 230 milioane lei, din bugetele tăiate de la trei servicii, dintre care 150 milioane lei de la SRI.

Pentru adoptarea amendamentului au fost exprimate 213 „pentru”, 115 „împotrivă”, iar doi parlamentari nu şi-au exprimat votul.

Se diminuează bugetul SRI, anexa 3/31 cu suma de 295 mii lei credite bugetare şi credite de angajament de la capitolul 61.01 ordine publică şi siguranţa naţională, titlul 10 cheltuieli de personal. În mod corespunzător se modifică celelalte anexe de la bugetul SRI”, prevede amendamentul adoptat, de Parlament, la capitolul Sursă de finanţare.

Înainte de a vota în favoarea acestui amendament, în ședința comună a Camerei Deputaților cu Senatul s-a  adoptat un altul care prevedea suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii cu 295 milioane lei pentru programe de sănătate, însă la sursă de finanţare era trecut şi Ministerul Finanţelor. Cu toate acestea, întreaga sumă de 295 milioane lei va fi alocată către MS din banii tăiaţi de la bugetul SRI.

Totodată, bugetul SIE a fost redus cu 30 de milioane lei, cel al SPP cu 50 de milioane lei şi cel al SRI cu alte 150 milioane de lei. Sumele tăiate din bugetele Serviciilor vor fi alocate Ministerului Sănătăţii, sumat totală fiind de 230 milioane de lei, bani pentru suplimentarea subvenţiei de echilibrare către Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate.

Aceste decizii au avut loc în contextul dezbaterii de joi , în plen reunit, pe amendamente bugetul de stat. Vineri se va lua o decizie finală asupra bugetului pentru 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *