Skip to content
Sport

Cum poți învăța lecția controlului, evaluarea adversarului și dozarea atacului: scrima pentru amatori

D`Artagnan, Athos, Portos, Aramis, Pardaillan, Fausta sau chiar Zorro….nu cred că există cineva care să nu fi visat in copilărie sau adolescență că poate fi unul dintre aceste personaje. Cu siguranță, ne-am visat spadasini, aventurieri și învingători în duelurile noastre imaginare.

Acum, nu prea departe de casă, pe una dintre străzile Bucureștiului, există un loc unde toate aceste vise pot prinde contur. Este locul în care fantezia romanelor de capa si spadă se îmbină cu mișcarea în regim de antrenament controlat de către adevărați profesioniști, dând naștere unuia dintre cele mai nobile sporturi: scrima.
Zeci de copii, de aproape toate vârstele, din cele mai îndepărtate cartiere ale Bucureștiului sau de la școlile din apropiere, elevi ai unor școli private, copii aparținând familiilor de expați sau personal consular, iau zilnic sabia în mână și încep călătoria către performanță.

Fabulos este însă faptul că, începând cu ora 19.00 parcarea Clubului Sportiv Riposta începe să se umple de mașinile celor care, pe drumul dintre serviciu și casă, se opresc pentru a-și împlini unul dintre cele mai frumoase hobby-uri: practicarea scrimei. Directori de multinaționale, oameni de afaceri, medici chirurgi sau profesori, toți îmbracă costumul alb de scrimă, pregătiți pentru a trăi o experiență ce nu trebuie ratată. Riposta este singurul loc unde se practica scrima pentru amatori.

Cu masca pe față, cu sabia în mână, lumea începe să dispară. Ești doar tu, față în față cu adversarul tău, care nici nu mai contează cine este cu adevărat, căci singura provocare este de a da tu prima tușă, de fii tu cel care învinge. Auzi doar propria ta respirație și zăngănitul metalului atunci când săbiile se încrucișează. Scurt, fulgerător, cu maxim de intensitate.

Este poate calea cea mai bună pentru a învăța – copil sau adult – lecția controlului. Să știi când să ataci, să îți evaluezi corect adversarul, să fii necruțător atunci când ai descoperit breșa – sunt lucruri care odată deprinse, te vor ajuta în viața de zi cu zi.

Dacă mai este nevoie de ceva în plus pentru a te convinge să te alături și tu sau copilul tău acestei echipe, trebuie spus că scrima este un excelent sport cardio, a cărei practicare pune în mișcare aproape toate grupele de mușchi.

La Clubul Sportiv Riposta te așteaptă antrenorii Lucian Dina şi Constantin Sandu, excelenți sportivi și oameni curajoși care au avut ambiția de a pune arma în mână unor oameni care nu au avut niciodată de-a face cu scrima.

Adresa Clubului Sportiv Riposta este Complex Sportiv Floreasca, Str. AV Popa Marin , sector 1, București, iar un abonament de 4 ședințe pe luna costă 150 de RON – (clubul iți poate pune la dispoziție tot echipamentul specific: sabie, mască, protecții etc)

Pentru mai multe detalii privind scrima pentru amatori

Tel: 0769670130
e-mail: [email protected]
site: http://www.sportriposta.ro/

1 comentariu la “Cum poți învăța lecția controlului, evaluarea adversarului și dozarea atacului: scrima pentru amatori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *