Scrisoare deschisă a angajaţilor de la Şantierul Naval Mangalia către Guvern

Şantierul Naval Mangalia
Sursa foto: Facebook - Şantierul Naval Mangalia

Angajaţii din cadrul Şantierului Naval Mangalia au transmis o scrisoare deschisă Guvernului prin care trag un semnal de alarmă că în lipsa unor măsuri concrete există riscul iminent de întrerupere temporară a activităţii pentru cei mai mulţi dintre ei.

Reprezentanţii Sindicatului Liber Navalistul au transmis scrisoarea deschisă în numele celor 1500 de angajaţi români rămaşi în Şantierul Naval Mangalia.

“În numele celor 1500 de lucrători români rămaşi în şantierul naval din Mangalia, adresăm această petiţie către dumneavoastră, în contextul situaţiei critice cu care ne confruntăm. Scopul acestei petiţii este de a obţine sprijinul necesar pentru protejarea locurilor de muncă şi redresarea şantierului naval din Mangalia, considerat un obiectiv strategic de interes naţional, unde statul român, prin Ministerul Economiei, deţine 51% din acţiuni”, au precizat reprezentanţii Sindicatului Liber Navalistul în scrisoarea deschisă.

Ei au afirmat că Şantierul Naval Mangalia se confruntă cu o scădere drastică a volumului de muncă, “iar în lipsa unor măsuri concrete, există riscul iminent de întrerupere temporară a activităţii pentru majoritatea angajaţilor pentru o perioadă îndelungată”.

De asemenea, sindicaliştii susţin că rezultatele financiare negative şi datoriile colosale către creditori (Grupul DAMEN) amplifică riscul de insolvenţă, iar divergenţele dintre acţionari pot conduce la un litigiu la Curtea de Arbitraj.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL