Skip to content
Politică

Scrisoare din partea unui prezidențiabil pentru Traian Băsescu

" "

După ce Traian Băsescu a lansat în spațiul public informația potrivit căreia Victor Ponta este fost ofițer acoperit al SIE, unul dintre prezidențiabili îi transmite președintelui, printr-o scrisoare, că este neconstițională și ilegală alegerea în funcția de președinte a unui ofițer de informații activ.

Candidatul independent la Președinție, Gheorghe Funar, i-a cerut președintelui Traian Băsescu, într-o scrisoare deschisă, să afle de la instituțiile abilitate care sunt candidații care sunt ofițeri de informații activi și să le fie interzisă alegerea în funcția de președinte, fiind de părere că acest lucru este „neconstituțional și nelegal”.

" "
" "

„În această scrisoare deschisă pe care urmează să o înregistrăm la Palatul Cotroceni îi solicit președintelui Traian Băsescu, în baza art.80 alin.2 din Constituție, care îl obligă să vegheze la respectarea Constituției și să medieze între instituțiile statului și între stat și societate, să afle adevărul chemând la Cotroceni pe membrii Curții Constituționale, pe șefii serviciilor secrete, pe ministrul de Interne și să afle de la ei, pe bază de documente, dintre cei 14 candidați la funcția de președinte al României, care sunt ofițeri activi, respectiv agenți ai serviciilor de spionaj românești și spioni ai unor state străine și care dintre ei au cetățenia unor state străine”, a declarat joi Gheorghe Funar în cadrul unei conferințe de presă organizată la Palatului Cotroceni.

El a adăugat că, din informațiile pe care le deține, nouă dintre candidații la funcția de președinte ar fi spioni.

„N-au voie să candideze la funcția de președinte al României. Cinci dintre ei sunt cetățeni ai Ungariei, Germaniei și Franței, n-au voie să candideze la funcția de președinte al României”, a declarat Funar.

Totodată, Funar este de părere că este de interes public să afli dacă un candidat pentru scaunul de la Cotroceni este ofițer acoperit sau nu.

„Pe mine nu mă interesează ce misiuni a primit, unde le-a îndeplinit, dacă i-a reușit îndeplinirea unei misiuni. Nu mă interesează. Mă interesează să se confirme că Victor Viorel Ponta este ofițer activ al SIE, domnul Teodor Meleșcanu este ofițer activ al SIE și lista o continuăm cu încă șapte pe care i-am nominalizat în sesizarea depusă zilele trecute la Curtea Constituțională, Curte căreia i-a fost lene să citească propria lege. Nu a citit nici sesizarea mea”, a mai afirmat Gheorghe Funar.

Zilele trecute, lui Gheorghe Funar i-a fost respinsă o sesizare privind posibila apartenență la serviciile secrete a unor candidați la Președinție de către Curtea Constituțională.

 

" "

3 comentarii la “Scrisoare din partea unui prezidențiabil pentru Traian Băsescu

  1. Funar, cand o plimba el asa galosul legat cu sfoara prin gradina, s-o gandi cat de bine ar fi sa aiba si Zegrean lista de ofiteri acoperiti ? E tot ce mai lipsea: Zegrean cu lista de acoperiti si Funar presedinte. :))

  2. Daca vreunul dintre candidati ar fi servit serviciilor secrete ar fi fost exclus de la candidatura! Si sa presupunem ca ar fi fost unul dintre candidati, nu se va ala niciodata acest lucru pentru ca legea ii apara… daca isi va retrage vreunul candidatura, o va face din cu totul alt motiv!

  3. Mai—nea GHITA , ce umbli noaptea pe la portita ( COTROCENI )—te rog mai adauga un nume sa fie 10– cu sot—-aia fara sot—e sigur .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *