Skip to content
Politică

SCRISOARE Partenerul lui Ponta din Moldova, criticat de la vârful PPE pentru sprijinul acordat la prezidențiale candidatului PSD

Fostul premier al Republicii Moldova, Iurie Leancă, a fost criticat de Joseph Daul, președintele PPE, pentru sprijinul acordat candidatului social democrat la președinția României, Victor Ponta, notează vice.com.

Astfel, potrivit sursei citate, pe 16 septembrie 2014, preşedintele Partidului Popular European le-ar fi trimis o scrisoare lui Vlad Filat şi lui Iurie Leancă, după ce acesta ar fi aflat că fostul premier urma să participe la mitingul de lansare a candidaturii lui Victor Ponta la preşedinţie.

" "
" "

 

scrisoare-sursavice.com_4

 

 

„Domnului Vlad FILAT, Președintele PLDM
Domnului Iurie LEANCĂ, Vicepreședinte al PLDM și Prim-ministru al Moldovei

Bruxelles, 16 septembrie 2014

Dragă Președinte,
Dragă Vicepreședinte, Dragă Prim-ministru,

Am fost recent informat despre intenția Vicepreședintelui PLDM și Prim-ministrului Iurie Leancă de a participa sâmbăta viitoare la lansarea campaniei electorale a lui Victor Ponta pentru alegerile prezidențiale din România.
Am fost profund decepționat la aflarea acestui fapt. Este absolut inacceptabil ca Vicepreședintele unui partid membru al PPE să susțină campania electorală a unui candidat socialist, care în plus este unul care recent a venit cu exprimări dintre cele mai deplasate despre Președintele Băsescu. A-i compara moștenirea cu cea unui regim nazist este scandalos.
PPE a susținut din totdeauna cu fermitate Moldova pe calea sa europeană și cred că suntem în drept să ne așteptăm în schimb la o anumită loialitate față de familia noastră politică. Am încrederea că veți lua toate măsurile necesare pentru a soluționa rapid această situație nefericită.
Cu cordialitate,

Joseph Daul
Președinte PPE”

 

 

Sursă foto interior articol: vice.com

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *