Skip to content
Brăila Societate

Scrisoarea Inspectoratului Școlar Județean Brăila, la final de mandat: Am schimbat opt miniștri, fiecare cu frustrările sale, unii semidocți certați cu limba maternă și logica bunului-simț

" "

Șeful Inspectoratului Școlar Județean Brăila, Cătălin Canciu, ajuns la final de mandat, a publicat un mesaj extrem de dur la adresa conducerii Ministerului Educației. Într-o scrisoare postată pe contul său de Facebook, deja fostul șef al ISJ Brăila vorbește despre nenumăratele schimbări de miniștri ”fiecare cu frustrările sale, unii semidocți certați cu limba maternă și logica bunului-simț, lipsiți de cultură și educație, alții «eroi ai reformei»”.

Sfârșit de mandat! S-au încheiat patru ani frumoși în care am putut cultiva permanent o atmosferă de onestitate, corectitudine și echilibru, în care nu am stat niciun moment în genunchi pentru a primi ceva de la troaca politică a prezentului. Un mandat obținut curat prin concurs, în concurență cu un candidat susținut de PSD, într-o guvernare pesedistă. Patru ani de reușite, cu rezultate excelente la examenele naționale și concursuri școlare, proiecte pe care le-am inițiat și desfășurat cu succes, în pofida unui mediu ostil educației. Un mandat greu în care am „schimbat” opt miniștri, fiecare cu frustrările sale, unii semidocți certați cu limba maternă și logica bunului-simț, lipsiți de cultură și educație, alții „eroi ai reformei”, aproape toți adevărate ghiulele pregătite să se detoneze pentru a șubrezi sistemul de învățământ la maximum. Cu reguli schimbate din mers, cu o birocrație istovioare „emanată” de cei peste 500 de funcționari ministeriali la care a trebuit să facem față (peste 60.000 de documente intrate și/sau ieșite din instituție în cei patru ani), cu legi într-o permanentă schimbare, imposibil de aplicat în care sintagma abundă, cu manuale de tot felul – greșite, de sport, unice și compendii etc.”, a scris Cătălin Canciu.

" "
" "

Fostul șef al ISJ Brăila a vorbit și despre confruntările lui cu politicienii care au încercat, de-a lungul timpului, să-l înlocuiască din funcție, scrie b1.ro.

Un mandat greu pentru că școala brăileană a primit doar firimituri pentru modernizare, pentru materiale didactice sau altceva pentru progresul ei. Doar cârpeli și populism ieftin! Chiar dacă au încercat să își bată joc de mine, demițându-mă de două ori, obligându-mă să-mi caut dreptatea prin sălile de judecată, procese pe care le-am câștigat pe linie, au reușit să construiască un om puternic care dacă ar avea posibilitatea să întoarcă Lumea în 2015, ar merge pe același drum pentru că în jurul lui sunt mulți, mulți semeni deosebiți care își doresc o altă Românie pentru care trebuie să lupte. Mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine cu gândul, cu fapta și cu sufletul!”, a mai precizat Cătălin Canciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *