Skip to content
Politică

Scrisoarea lui Adamescu înainte să moară: adevărații vinovați pentru falimentul ASTRA

Omul de afaceri Dan Adamescu lăsat o scrisoare cu câteva luni înainte să moară, în care susţine că „ASF şi Victor Ponta au avut un cuvânt de spus în falimentarea firmei de asigurări ASTRA”. Omul de afaceri spune că a fost minţit de un procuror DNA că se va putea opera în străinătate dacă plăteşte cauţiunea.

Reprezentanţii The Nova Group, fondată de Dan Adamescu, au trimis, la mediafax.ro, un fragment din scrisoarea redactată de omul de afaceri înainte să moară. Acesta susţine în scrisoare că procurorul care l-a anchetat în dosarul falimentării ASTRA i-a promis că îi va permite să meargă în străinătate pentru a se opera dacă plăteşte cauţiunea de 40 de milioane de lei, însă nu s-a ţinut de cuvânt.

„Dosarul meu penal a fost încredinţat procurorului George Matei la sfârşitul anului 2015. L-am întrebat pe procurorul Matei dacă a fost interesat să afle ce s-a întâmplat cu fondurile lipsă, pe care domnul Daniel Onute le-a deturnat, aproximativ 80.000 de euro. Acesta mi-a răspuns că nu era important pentru el. În data de 7 martie 2016, procurorul Matei m-a acuzat de anumite fapte greşite efectuate în cadrul Astra şi mi-a dat o cauţiune record în valoare de 40 de milioane Ron. Nu am vrut să accept suma exorbitantă, însă m-a convins să accept în schimbul promisiunii de a-mi permite să călătoresc în străinătate pentru a efectua de urgenţă operaţia la genunchi. Am depus suma în termen de o luna, cu speranţa de a fi, în cele din urmă, bine din nou. Însă domnul Matei a refuzat acum să îmi permită să călătoresc în afară pentru tratamentul medical citând că ordinele sunt date de superiorii săi în acest sens. Am fost păcălit”, a scris Dan Adamescu.

Mai mult, Dan Adamescu a precizat că nu a fost singurul vinovat pentru falimentarea ASTRA, ASF şi fostul premier Victor Ponta având un cuvânt de spus în acest caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *