Skip to content
Politică

Scrisoarea lui John McCain. Tăriceanu, circumspect: Am mari îndoieli că el a scris-o

Cotidianul

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a postat miercuri un paragraf pe Facebook din discursul pe care l-a ținut la „Școala Politică de Vară a Organizației Femeilor Liberal Democrate (OFLDE)” prin care pune la îndoială veridicitatea scrisorii lui John McCain care a fost adresată premierului Viorica Dăncilă.

”Revocarea ei (a Laurei Codruța Kovesi – n. red.), împreună cu reformele judiciare recente și cu modificările aduse Codurilor penale prin care au fost dezincriminate mai multe infracțiuni de corupție, ridică semne serioase de întrebare în ceea ce privește dorința guvernului pe care îl conduceți de a condamna infracțiunile financiare și de a-i trage la răspundere pe înalții demnitari responsabili”, se arată în scrisoare transmisă Vioricăi Dăncilă.

Președintele ALDE pune la îndoială că John McCain este autorul scrisorii: „eu am mari îndoieli că acea scrisoare ar fi fost scrisă de un om aflat într-o suferință extremă, lucru care l-a făcut să și decedeze câteva zile ulterior”.

Redăm integral postarea lui Tăriceanu de pe rețeaua socială:

„La scrisoarea adresată de John McCain, ambasadorul George Maior a avut o serie de cuvinte de apreciere. Am să vă spun ceva: John McCain, fost senator, fost candidat la alegerile prezidențiale americane, a fost o mare personalitate republicană care s-a remarcat prin discursul public. A fost un om care s-a angajat fără nici un fel de rezerve în ceea ce considerăm noi că sunt valorile fundamentale ale democrației. Și, John McCain se pare că ar fi scris o scrisoare pe patul de moarte. Eu am mari îndoieli că acea scrisoare ar fi fost scrisă de un om aflat într-o suferință extremă, lucru care l-a făcut să și decedeze câteva zile ulterior.

Problema este următoarea. Ambasadorul Maior are cuvinte laudative la adresa lui John McCain, care era un adversar pe față al președintelui Trump și critică atitudinea lui Giuliani care este un susținător înfocat și pe față al președintelui Trump. Cu alte cuvinte, el face o greșeală care este impardonabilă pentru un ambasador, și anume, că se implică personal în jocurile politice din America între cele două tabere, prezidențială și antiprezidențială, angajând România, pentru că el acolo nu este persoană privată. Să fim bine înțeleși! Pentru acest lucru, eu consider că rechemarea lui Maior la București este obligatorie. Maior va fi chemat la Comisia pentru monitorizarea activității SRI, săptămâna viitoare, și sunt foarte interesat să aflu ce explicații va da în legătură cu aceste protocoale”, scrie liderul ALDE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *