Scrisoarea lui Ponta pentru Băsescu. Răspunsul președintelui

Victor Ponta a anunțat că a transmis o scrisoare prin care îi cere președintelui să stabilească o nouă dată pentru ceremonia  de învestire în funcție a lui Darius Vâlcov.

„Referitor la amânarea, de către preşedintele României, a ceremoniei de învestire a domnului Darius Vâlcov în funcţia de ministru al Bugetului 

Ca urmare a prelungirii vizitei în Republica Moldova, peste programul stabilit, primul-ministru al Guvernului României, Victor Ponta, l-a împuternicit pe vicepremierul Gabriel Oprea să participe la învestirea domnului Darius Vâlcov în funcţia de ministru al Bugetului. Preşedintele României a fost informat despre această decizie a primului-ministru.

Nu există prevederi legislative care să oblige la prezenţa primului-ministru în cadrul ceremoniei de învestire, în condiţiile în care în acest sens a fost împuternicit un alt membru al Cabinetului.

Guvernul României va discuta cu Administraţia Prezidenţială în vederea reprogramării ceremoniei de învestire a ministrului Bugetului, amânată în fapt fără temei”.

Administrația Prezidențială a răspuns scrisorii premierului, anunțînd că ceremonia va avea loc joi, 28 august, la ora 11:00.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: