Skip to content
Politică

Scrisoarea tradusă a Angelei Merkel pentru Iohannis. Ce mesaj i-a adresat cancelarul german șefului PNL

Klaus Iohannis a prezentat joi, la Adevărul Live, o scrisoare de susținere transmisă de cancelarul Germaniei, Angela Merkel către prezidențiabilul ACL, datată cu 28 octombrie a.c. .

”Nu sunt genul care să se laude cu sprijinul altor politicieni. Categoric că mă susține (n.r:referindu-se la Angela Merkel). Mi-a și scris că mă susține. Am o scrisoare de la domnia sa. Acum dacă m-ați întrebat, am zis să vă prezint. Am sprijin foarte real și foarte puternic din partea doamnei Merkel. Haideți să fim realiști. Și eu și doamna Merkel suntem șefi de partid în PPE și ne sprijim reciproc. Ne cunoaștem personal de mulți ani, nu doar de acum când este campanie electorală (…) Am relații extraordinar de bune în politica internațională”, a precizat Klaus Iohannis cu privire la scrisoarea adresată de cancelarul german

Redăm mai jos scrisoarea cancelarului german, tradusă de cei de la adevărul.ro :

”Stimate domnule Iohannis, Am aflat cu bucurie faptul că veţi candida la alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie din partea Alianţei Creştin Liberale. Cetăţenii români regăsesc în candidatura dumneavoastră o serie de virtuţi care în Europa sunt foarte apreciate.

Ca primar al oraşului transilvănean Sibiu aţi dovedit competenţe administrative şi spirit european autentic. Prin trecerea PNL la popularii europeni şi prin alianţa încheiată cu PDL aţi reuşit să creaţi o forţă puternică a clasei de mijloc. Vă doresc multă determinare şi energie şi sper într-o victorie a dvs. şi a Alianţei Creştin Liberale”, se arată în scrisoarea Angelei Merkel către Iohannis.

scrisoare merkel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *