Skip to content
Educație

Scrisoarea unei învățătoare către părinți, înainte de Evaluarea Națională: „Nu cred că medicii și IT-știi sunt singurii oameni fericiți din lume”

ziare.com

O scrisoare semnată de o învățătoare, care le este adresată părinților înaintea Evaluării Naționale pentru clasele a II-a și a IV-a, s-a viralizat pe Facebook.

Textul este unul motivațional și reprezintă un îndemn pentru părinți să-și susțină copiii indiferent de rezultatele pe care le obțin.

„Examenul de Evaluare Națională și perioada evaluărilor vor începe în curând. Știu că toți aveți emoții în legătură cu copiii voștri, întrucât cu toții vă doriți ca aceștia să se descurce cât mai bine.

Dar vă rog să vă amintiți că printre elevii care vor da evaluarea există un artist care nu are nevoie să înțeleagă matematica.

Există un antreprenor căruia nu îi pasă de istorie sau limba engleză. Există un muzician ale cărui note la științe nu vor conta în viitor.

Există un sportiv ale cărui abilități fizice sunt mult mai importante decât geografia.

În cazul în care copilul vostru va obține rezultate excelente, e grozav. Dar în cazul în care fiica sau fiul dumneavoastră nu va obține numai rezultate de top vă rog să nu le distrugeți încrederea în sine sau demnitatea.

Spuneți-le că este în regulă. Este doar o evaluare. Sunt făcuți pentru lucruri mult mai mari în viață.

Spuneți-le că indiferent cât de mari sau de mici vor fi rezultatele îi iubiți și că nu îi veți judeca pentru ele.

Vă rog, faceți asta, și când o veți face, priviți-vă copiii cucerind lumea. O evaluare sau un rezultat mic nu le va curma visele și nici talentele.

Și, vă rog, nu cred că medicii și IT-știi sunt singurii oameni fericiți din lume.

Cu calde salutări”

Textul este semnat de învățătoarea Toșa Teodora.

Totuși se pare că este vorba de fapt de un text redactat inițial, în varianta originală, în limba engleză. Acesta circulă de doi ani pe rețelele de socializare, în preajma examenelor.

În ciuda faptului că mesajul nu este redactat de învățătoare, acesta rămâne la fel de puternic și de plin de semnificații pentru părinții care îl primesc, informează ziare.com.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *