Skip to content
Internațional

Scrutinul prezidenţial din SUA, pe muchie de cuţit. Donald Trump lansează acuzaţii fără precedent

CNN.com

Preşedintele american Donald Trump a scris pe Twitter că în ultimele ore “s-au întâmplat lucruri rele”, el menţionând că observatorilor nu li s-a permis să vadă ce se întâmpla în camerele de numărare a voturilor şi sugerând că astfel s-au făcut schimbări mari.

Zeci de mii de voturi s-au primit ilegal după ora 20.00 marţi, în ziua alegerilor, schimbând total şi cu uşurinţă rezultatele din Pennsylvania şi din anumite alte state subţiri. Un subiect separat – ilegal nu s-a permis observarea a sute de mii de voturi… Acest lucru ar schimba şi rezultatul alegerilor în numeroase state, inclusiv în Pennsylvania, despre care toţi au crezut că s-a câştigat cu uşurinţă în noaptea alegerilor, doar pentru ca apoi să vadă un avans imens dispărând, iar nimănui nu i s-a permis să observe, intervale lungi de timp, ce se întâmpla… S-au întâmplat lucruri rele în aceste ore, în care transparenţa legală nu s-a permis cu răutate şi cruzime. Tractoare au blocat uşi şi ferestre au fost acoperite cu carton gros pentru ca observatorii să nu poată vedea interiorul camerelor de numărare. S-au întâmplat lucruri rele în interior. Au avut loc schimbări mari”, a scris Trump.

Candidatul democrat la preşedinţia SUA, Joe Biden, a continuat să îşi consolideze, sâmbătă, avansul faţă de republicanul Donald Trump şi potrivit presei este aproape de victorie în alegerile pentru fotoliul de la Casa Albă.

Biden are acum 49,4 la sută din sută din voturi în statul Georgia, în timp ce preşedintele Trump are 49,3. Sâmbătă dimineaţă, diferenţa de voturi dintre cei doi era 7.248 în favoarea democratului. Astfel, cei 16 mari electori din acest stat i-ar putea reveni lui Joe Biden.

Joe Biden este în acest moment în avans şi în Nevada (6 mari electori), Arizona (11) şi Pennsylvania (10). În Nevada, democratul are până acum 49,8 la sută din voturi, în timp ce republicanul are 48 la sută (diferenţă de 22.657 de voturi). În Arizona, Biden are 49,6 la sută din voturi, iar Trump 48,6 (29.861 de voturi diferenţă). În Pennsylvania, Biden are acum cu 28.833 de voturi mai mult decâât Trump (49,6 la sută – 49,1 la sută).

Joe Biden numără 253 de mari electori, în timp ce Donald Trump are 213. Ei au nevoie de 270 de mari electori pentru a ajunge în fotoliul de la Casa Albă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *