Scumpire ușoară a carburanților. Ce prețuri sunt miercuri

Sursa foto: Facebook

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scumpit ușor azi și benzina și motorina, la doua zile de la precedenta majorare de preț.

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de noi în acest an, afișează pe data de 21  februarie 2024 un preț al benzinei standard de 7,07 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,54 lei/litrul.

Așadar, față de ziua precedentă, Petrom a scumpit și benzina  și motorina cu câte doi bani pe litru, la două zile de la precedenta majorare preț – ultima dată prețurile s-au modifiat în 19  februarie, iar scumpirea a fost de opt bani pe litru.

Aceasta este a zecea scumpire consecutivă a carburanților din ultima vreme, exceptând o ieftinire nesemnificativă, de un ban pe litru.

Scumpirile au început să fie operate de la la jumătatea lunii ianuarie, după ce, în prima jumătate a lunii, compania scăzuse prețurile cu 12 bani pe litru asta după ce  la 1 ianuarie 2024, prețurile au crescut cu 29 de bani pe litru la benzină și cu 26 de bani pe litru la motorină, exact cu cât a crescut acciza.

Astfel, comparativ cu prețurile de acum cinci săptămâni, bezina este mai scumpă cu 42 de bani pe litru , iar motorina cu 44 de bani pe litru.

Creșterile de preț au survenit ca urmare a creșterilor cotațiilor petroliere, alimentate de scumpirea petrolului (82,7 dolari barilul sortimentulu Brent, de referință pentru Europa) dar și de alți factori, cum ar fi stocuri în scădere, conflictul din Marea Roșie, revizii la rafinării, însoțite și de o ușoară depreciere a leului față de dolarul american.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: