PSnews

Recent

Scumpirea alimentelor, în vizorul Consiliului Concurenței

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, anunţă că la sesizarea Ministerului Agriculturii Consiliul Concurenței a demarat o analiză pentru a determina cauzele scumpirii alimentelor.

„Am primit de la Ministerul Agriculturii o solicitare pentru analiza prețurilor la alimente, în special la unt, ouă și unele produse din carne, unde prețurile au avut evoluții radicale. Foarte bine că ne-au făcut o astfel de sesizare, dar ar fi foarte bine să vină și cu date, cu mai multe informații. Le-am cerut și noi acest lucru, întrucât ministerul de resort are informații mai multe pe această temă„, a spus Chirițoiu, citat de Agerpres.

Mia mult, acesta a arătat că unele creșteri de prețuri par să aibă caracter regional, cum este cazul ouălor și untului, însă acest lucru nu ar justifica pe deplin scumpirile din România.

Nu în ultimul rând, întrebat dacă se suspectează o înțelegere între retaileri, Chirițoiu a răspuns: „Nu aș putea să spun acum acest lucru, este prea devreme. Vom analiza tot lanțul, de la producție la raft, să vedem dacă avem de-a face cu un mecanism de piață funcțional”.

„Sunt evoluții recente, apărute în luna noiembrie, în contextul în care, potrivit INS, prețul alimentelor în octombrie 2017 față de 2016 este de doar 3%, similară cu creșterea prețului la produsele nealimentare”, a adăugat el.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi