Scurgere de petrol în Golful Mexic / Peste 4,1 milioane de litri de petrol au contaminat zona/ Se caută sursa scurgerii

Scurgere de petrol în Golful Mexic
Sursa foto: cinemagupshup.com

Este posibil ca până la 1,1 milioane de galoane de petrol, echivalentul a peste 4,1 milioane de litri, să fi fost deversate în Golful Mexic de la un sistem de conducte în largul coastei de sud-est a statului Louisiana, a anunţat Paza de Coastă a SUA, transmite ABC News.

Conducta afectată a fost închisă, dar autorităţile încă încercau să determine locaţia exactă şi cauza scurgerii, au declarat oficialii în timpul unei conferinţe de presă a Gărzii de Coastă. Până în prezent, petrolul nu a ajuns pe uscat, deşi efectele sale asupra faunei sălbatice erau încă investigate.

Un oficial de la U.S. Fish and Wildlife a declarat că doi pelicani uleioşi au fost văzuţi sâmbătă în largul coastei Louisianei, dar păreau încă activi şi capabili să zboare. Deversarea de petrol a fost descoperită pe fondul vânturilor puternice din Golf, care au ajutat o parte din petrol să se evapore şi să se disperseze. Cu toate acestea, petele vor fi în continuare vizibile, a declarat căpitanul Kelly Denning, comandantul sectorului New Orleans al Pazei de Coastă.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: