Două petroliere ruseşti din Marea Neagră au fost avariate din cauza unei furtuni puternice. Cel puţin o persoană a murit şi sunt scurgeri de hidrocarburi, au anunţat autorităţile ruse.
Un petrolier rusesc care transporta mii de tone de produse petroliere s-a desprins duminică în timpul unei furtuni puternice, deversând petrol în strâmtoarea Kerco, în timp ce un alt petrolier era de asemenea în pericol după ce a suferit avarii, au declarat oficialii ruşi, potrivit Reuters.
Potrivit agenţiei Interfax, care citează Agenţia Federală rusă pentru Transport Maritim şi Fluvial, a rezultat o deversare de petrol.
Imagini şi videoclipuri partajate pe reţelele sociale par să arate că cel puţin o navă avea probleme mari. Un videoclip filmat din interiorul uneia dintre nave arată fie o navă aproape complet scufundată, fie cel puţin o secţiune care dispare în apă, relatează Sky News. Pe măsură ce camera se deplasează, şapte membri ai echipajului pot fi văzuţi pe puntea de comandă a petrolierului purtând veste de salvare portocalii şi uitându-se la avarii. La suprafaţa apei se pot vedea scurgeri uleioase.
Petrolierul Volgoneft 212 de 136 de metri, cu 15 persoane la bord, a fost rupt în două, cu prova scufundată, au arătat imaginile publicate de mass-media de stat, cu valuri spălându-i puntea, scrie Reuters.
Cel puţin o persoană a murit, potrivit Reuters.
Nava sub pavilion rusesc, construită în 1969, a fost avariată şi a eşuat, au declarat oficialii.
„A existat o scurgere de produse petroliere”, a confirmat agenţia rusă de transport fluvial şi maritim, Rosmorreciflot.
O a doua navă sub pavilion rusesc, Volgoneft 239, de 132 de metri, era în derivă după ce a suferit avarii, a declarat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă. Aceasta are un echipaj de 14 persoane şi a fost construită în 1973. Ziarul rus Kommersant a scris că petrolierul Volgoneft 212 transporta aproximativ 4.300 de tone de păcură.
Declaraţiile oficiale nu au oferit detalii cu privire la amploarea deversării sau la motivul pentru care unul dintre petroliere a suferit avarii atât de grave.
Când au emis semnale de urgenţă, mavele se aflau în Strâmtoarea Kerci, între Rusia continentală şi Crimeea, pe care Rusia a anexat-o de la Ucraina în 2014. Peste 50 de persoane şi echipamente, inclusiv elicoptere Mi-8 şi remorchere de salvare, au fost trimise în zonă.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News