Skip to content
Opinii & Analize

Scurt tratament în zoomedicina politică. Ponta pregătește operația pe creier a PSD prin tehnica „Grupul Independenților”

Pisicuțul Victor Ponta, speriat în prima fază de impetuosul și abuzivul procuror Portocală, ne-a amenințat că va salva situația geopolitică de la Marea Neagră prin înființarea unei fundații. Se întâmpla prin 2016, când Ponta se jura ca vrea sa iasă din politica mare. Prin toamna trecută, nu s-a putut abține și a moșit în laboratoarele de biochimie politică nașterea frankesteină a muribundului partid made by Seby Ghiță. Combinația n-a ieșit. După fuga/ extragerea lui Ghiță, același Ponta a intrat în depresie. Prostia fundamentală a lui Iordache l-a reactivat. Strada lui Iohannis l-a băgat din nou în priză. La remanierea guvernului Grindeanu, fostul pisicuț s-a transformat în motan, a ridicat coada și a cerut 3- 4 funcții de ministru pentru băieții din echipa sa, lăsați șomeri de Dragnea. Nu i-a ieșit. În principal, Ponta ar fi vrut sa pună mâna pe Finanțe, dar s-a mulțumit deocamdată cu Fondurile Europene unde Rovana Plumb și Orlando Teodorovici vor continua munca asiduuă de extragere a banilor comunitari către firmele de consultanți made by Ghiță.

Școlit la academia de șmenuri și combinații politice marca Gabi Oprea (franciza Petrache, Bittner și Compania), „finuțul” Ponta știe că 30- 40 de parlamentari mai slabi de înger sunt suficienți pentru o platformă de negociere care sa-i pună în farfurie o halcă sănătoasă din guvernarea lui Dragnea. Ponta aplică tehnica lui Iohannis intitulată „pas cu pas” … până ajung să te fac la ceas!!Azi primește un minister, mâine își face un grup parlamentar al independenților și poate juca pe degete majoritatea parlamentară.

Bașca, Ponta are un noroc fantastic cu tristul Grindeanu, acest premier depresiv deja, pe care Ponta îl încurajează sa stea în funcție ca să îi încaseze în continuare pensia politică. Grindeanu, traumatizat de bătaia primita în stradă, se sfătuiește cu Ponta aproape zilnic, mai nou, în chestiunile guvernării, adică pe cine sa mai numească in funcții, ce sa mai șurubărească la guvern. Depresivul Grindeanu, aplecat spre șprițuri târzii în noapte, i-a deschis ușa lui Ponta și se va trezi ca nu îl mai poate scoate din birou. Ponta pipăie astfel o noua ipostază: aceea de premier- consultant, iar Grindeanu revine la statutul sau de-o viața: veșnicul băiat- tutelat și sfătuit ce sa facă și ce sa spună. De propria familie, de nevastă, de tata socrul Ilie Sârbu, de frații Cristescu …

Din povestea prin care Ponta se infiltrează din nou la butoanele puterii nu putea lipsi micul bișon politic al lui Felix Dom’ Profesor Voiculescu. Același Daniel Constantin. Fostul bișon a învățat o singură ecuație politică de la fostul mentor: faci ce faci și intri la putere: a se vedea episoadele politico- sexuale în care succesiv PUR și PC au penetrat puterea intrând în Parlament pe baza organului mai mare: uneori PSD, alteori PNL, în funcție de moda anului electoral aferent.

Tăriceanu, un cotoi bătrân în ale politicii, este șocat de tupeul și capacitatea de șantaj a tânărului aparent inofensiv. Daniel Constantin i-a forțat inițial mâna lui Tariceanu la alcătuirea listelor ALDE pentru Parlament. Din aritmetica nebună a redistribuirii ultimelor alegeri, fostul junior al lui Voiculescu s-a trezit ca deține aproape jumătate din parlamentarii ALDE. Cum Ponta a ieșit la pescuit de nemulțumiți în PSD, Daniel Constantin trage tare pe turnanta sa-și pună oamenii în poziții cheie din Guvern în defavoarea lui Tăriceanu. Grindeanu semnează numirile în funcții, iar Dragnea și Tăriceanu se freacă la ochi parcă sculați din somn. Astfel, Grupul independenților din Parlament, moșit de Ponta și Daniel Constantin, se va naște asemenea UNPR: direct branșat la conducta cu bani și funcții a guvernului Grindeanu. Oastea de strânsură a celor doi poate fi completată cu diverse figuri abulice din USR și PMP. Dacă strâng 50 de înfometați ai sorții, Ponta & Constantin pot șantaja eficient majoritatea. La ciolanul deja servit se vor așeza din instinct pavlovian și câțiva liberali.

Dacă am intra pe terenul medical- politic, Ponta este de bună seamă tusea de care scapi cu greu, Daniel Constantin junghiul mereu prezent în coaste iar Grindeanu, săracul Grindeanu, este durerea de spate care nu te lasă și pe care o accepți din comoditate. Dacă îl schimbi pe Grindeanu acum, te trezești cu o infecție bacteriană pe filiera Cotroceni. Cine știe ce cioloși ține Iohannis în borcanul cu experimente? Grindeanu este singura durere acută de spate pe care Dragnea și-o permite. Cele trei boli, aparent inofensive, vor schița viitoarea leucemie care va invada PSD. Ponta & Daniel Constantin și gașca lor pilotată de Organizația medicală Ochiul și Timpanul din pădurea Băneasa se înghesuie sa participe la cea de-a doua naștere cu succes, fără moașa Coldea de data asta, a președintelui Iohannis. Grijulie, infirmiera Kovesi va aplica în final eutanasia politică prin „tehnica dosar” pentru Dragnea și Tăriceanu, deși legalizarea acestei practici în Europa este încă un tabu. În orișice caz, României i se permite să fie salonul experimentelor politico-judiciare abominabile pentru ca apoi să fim arătați lumii întregi ca la circul ororilor: priviți, aceasta este România, femeia cu barba roasă de corupție, lăsată însărcinată de pigmeii politici de Dâmbovița!

PS: Iohannis a anunțat ca a fost la ski în Weekend. „Genunchele” său rezistă.

3 comentarii la “Scurt tratament în zoomedicina politică. Ponta pregătește operația pe creier a PSD prin tehnica „Grupul Independenților”

  1. Un articol haios , pentru un ardelean aveți umor cu carul scrieți, mai bine decît vorbiți asta însemnă durată , deci mergeți la maraton sunt sigur că o să terminați cursa viu !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *