Skip to content
Politică

Scutul antirachetă de la Deveselu, activ de astăzi

Statele Unite şi România vor anunţa, astăzi, finalizarea bazei antirachetă de la Deveselu care va fi operaţională în 2016, pentru a oferi protecţie în faţa unor potenţiale atacuri din partea Iranului, au declarat trei oficiali americani din cadrul administraţiei şi din Apărare, potrivit realitatea.net.

Ambasada SUA în România şi Ministerul român al Afacerilor Externe vor anunţa „capabilitatea tehnică” a bazei, care include un radar puternic, interceptori de rachete şi echipament de comunicaţii, au precizat sursele citate.

„Acest lucru înseamnă că toate componentele majore ale sistemului de apărare antirachetă, inclusiv rachetele, se află acolo şi au fost predate comandanţilor militari”, a declarat unul dintre oficiali, potrivit b1.ro.

Comandanţii militari vor declara baza Aegis Ashore operaţională la începutul lui 2016, după ce va fi integrată în sistemul de apărare împotriva rachetelor balistice al NATO, a precizat oficialul.

Locotenent-comandorul Tim Hawkins, un purtător de cuvânt al Forţelor Navale americane, a refuzat să comenteze cu privire la anunţul aşteptat, dar a precizat că baza este „un pas important în eforturile de protecţie în faţa ameninţării tot mai mari reprezentate de proliferarea rachetelor balistice cu raza de acţiune tot mai lungă şi din ce în ce mai letale şi mai sofisticate”

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *