Skip to content
Politică

Scutul antiracheta de la Deveselu va fi activat

Adjunctul asistentului pentru afaceri europene al secretarului de stat americani, John Heffern, a declarat miercuri, la Washington, pentru Radio România Actualități (RRA), că sistemul de apărare antirachetă de la Deveselu va deveni activ pe 18 decembrie, informează realitatea.net.

John Heffern a participat, miercuri, la Biblioteca Congresului Statelor Unite, la o recepție dedicată Zilei Naționale a României.

" "

Activarea sistemului de apărare antirachetă de la Deveselu la 18 decembrie „demonstrează foarte, foarte puternic o bună guvernare, transparență și lupta anticorupție„, a declarat el.

„Am fost foarte entuziasmat să văd ce se s-a întâmplat la București în ultimele două luni. Secretarul de stat (John) Kerry a calificat angajamentul României pentru o bună guvernare drept un model pentru alte țări„, a adăugat oficialul american.

Întrebat despre situația de securitate din regiune, el a atras atenția că există „provocări de peste tot”. „Dinspre Est avem, desigur, probleme cu agresiunea Rusiei în Ucraina, avem probleme în Sud, de asemenea. Din perspectiva poziționării sale geografice și a angajamentului politic, România este importantă pentru noi, pentru a putea face față acestor provocări”, a adăugat John Heffern.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *