Skip to content
Politică

Se adâncește scandalul finanțării celor 4 spitale. Bădulescu: PSD dă în judecată Primăria Capitalei. Infractorul Nicușor Dan nu are niciun spital!

Inquam Photos / George Călin

Aurelian Bădulescu, fost viceprimar al Capitalei, acum consilier general PMB și liderul grupului PSD din PMB, a anunţat că va da în judecată Primăria Capitalei dacă nici vineri nu se va lua în considerare cererea de finanțare a spitalelor de către Primăria Generală.

„Ca urmare a discuţiilor purtate cu unităţile sanitare de la nivelul unităţilor sanitare care fac obiectul acestei hotărâri, am decis împreună cu consilierii generali PSD să solicităm astăzi în cadrul unei şedinţe de Consiliu General emiterea unui proiect de hotărâre prin care Guvernul României să permite trecerea celor spitale care în acest moment graţie intenţiei şi modului în care au înţeles să voteze colegii de la sectorul 1 au rămas şi nu sunt administrate în acest moment.

Din păcate, după cum puteţi observa, priorităţile sunt altele la nivelul municipiului Bucureşti şi celelalte grupuri politice au înţeles în mod deliberat să nu asigure cvorumul de şedinţă, astfel încât această problemă să rămână în continuare în aer şi nerezolvată până când instituţia Prefectului se va pronunţa pe această situaţie.

Am stabilit că acest proiect care astăzi nu a făcut deliciul şi preocuparea Dreptei Unite în şedinţa de vineri să fie introdus astfel încât să putem lua în discuţie aceste probleme care, din punctul nostru de vedere, sunt probleme care nu mai pot aştepta”, a spus Aurelian Bădulescu.

Fostul viceprimar al Capitalei a anunţat și că PSD intenționează să se adreseze instanţei.

„Dacă nici vineri nu se va întâmpla acest lucru, ne vom adresa contenciosului administrativ, respectiv unei instanţe de judecată, care să constate că hotărârea care a fost dată în plenul Consiliului Local Sector 1 este una ilegală, astfel încât să se poată continua finanţarea celor patru spitale care sunt de o importanţă esenţială nu numai pentru Bucureşti, dar şi pentru ţară, pentru că sunt de specialitate, ca să aibă finanţare”, a precizat Bădulescu.

De asemenea, Aurelian Bădulescu nu a ezitat să critice USR şi PNL deoarece nu au considerat problemele celor patru unităţi medicale drept o situaţie de „forţă majoră”.

Cele două blocuri politice (USR şi PNL) sunt foarte prost pregătite din punct de vedere juridic. Este clar că pentru dânşii cartea nu este carte, pentru dânşii ceea ce prevede Codul Administrativ nu este fezabil, doar atunci când dumnealor au interesele dumnealor.

Nu a existat un punct de vedere al Prefectului care să ducă în zona ilegalităţii această şedinţă. Această şedinţă este determinată prin urgenţă de faptul că astăzi cele patru spitale sunt fără finanţare într-o perioadă în care, pe lângă obiectivul principal pe care-l au, asigură şi linia a doua în lupta împotriva COVID”, a spus Bădulescu.

Întrebat dacă a încercat să discute cu primarul general despre situaţia celor patru spitale, Bădulescu a spus că Nicuşor Dan are o „atitudine autocrată”.

„Domnul Nicuşor Dan, aşa cum ştiţi, nu vorbeşte cu nimeni. Nicuşor Dan are o atitudine autocrată, o atitudine în care urmăreşte doar interesul lui personal şi a celor care astfel, cum aţi putut observa, aşteaptă în schimbul sumelor pe care i le-au dat în perioada electorală şi în toţi aceşti ani de vagabontaj prin instanţele din Bucureşti, să facă ceea ce-şi doresc, adică să schimbe ordinea de drept din Bucureşti şi ordinea investitorilor la nivelul Capitalei”.

Totodată, Aurelian Bădulescu nu a ezitat să o critice şi pe Clotilde Armand, primarul sectorului 1.

Pentru că avem un primar care nu ared de-a face cu acestă ţară. Avem de-a face cu nişte oameni care au fost păcăliţi în momentul în care au pus ştampila pe o nouă generaţie care neinteresată, neimplicată în problemele oraşului şi doar pentru sine şi pentru problemele lor”, a precizat Bădulescu.

Amintim că fostul primar general, Gabriela Firea, senator PSD, a anunțat că marți are loc o ședință extraordinară a Consiliului General, convocată de consilierii PSD, la care se discută preluarea la Primaria București a patru spitale din sectorul 1. Semnele de întrebare erau multe asupra acestei situații, mai ales pentru că Nicușor Dan a declarat că ar putea prelua spitalele dacă ar primi și bani pentru acest demers, pentru câteva luni.

 

1 comentariu la “Se adâncește scandalul finanțării celor 4 spitale. Bădulescu: PSD dă în judecată Primăria Capitalei. Infractorul Nicușor Dan nu are niciun spital!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *