Skip to content
Politică

Se agită apele pentru Tudorel Toader. Dragnea și-a adus aminte de legile Justiției

antena3.ro

Tudorel Toader a intrat în vizorul președintelui PSD, Liviu Dragnea, care îi solicită să înainteze mai repede în dezbatere parlamentară pachetul de legi ale Justiției.

Chestiunea este destul de ciudată, în contextul în care Dragnea nu conduce Guvernul, iar Toader nu este membru de partid, deși a beneficiat de acordul PSD pentru a ocupa acest post.

Trecut deja prin apele unei demiteri prin moțiune de cenzură și reinstalat în noul guvern PSD-ALDE, Toader a promis în luna iunie că va duce noul pachet de legi ale Justiției în Parlament cel târziu în septembrie, dar acesta încă nu a ajuns nici pe masa guvernului, fiind încă în procedura dezbaterilor.

„Ministrul Justiţiei trebuie să facă două lucruri: să prezinte un calendar de promovare a legilor justiţiei şi cred că era firesc şi e firesc în continuare să aibă o poziţie publică faţă de nenumeratele întâmplări din ultima perioadă generate de înregistrări, de dezvăluiri”, a cerut Liviu Dragnea, după ședința BPN a partidului, conform B1.ro.

Întreg sistemul de Justiție pare să fi intrat într-o zonă a conflictelor, inspectori judiciari reclamând presiuni DNA, procurorii făcând referiri la presiuni din partea factorilor politici, în vreme ce poziția ministrului în aceste scandaluri fiind una extrem de discretă, chestiune care pară să îi nemulțumească pe liderii PSD, care ar dori ca ministrul să recurgă la schimbarea unor rocurori șefi de parchete.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *