Skip to content
Politică

Se agită spiritele: noi proteste de amploare la Budapesta

Se agită spiritele: noi proteste de amploare au avut loc, sâmbătă, la Budapesta. Aproape 10.000 de persoane au participat la o manifestație impotriva controlului guvernului asupra presei, care l-ar fi ajutat pe premierul Viktor Orban sa castige alegerile din 8 aprilie.

Inainte de protest, organizatorii au postat pe Facebook un mesaj in care mentioneaza ca presa de stat a devenit „masina de propaganda” a lui Orban.

„Scopul nostru principal este sa demontam controlul pe care il are Fidesz asupra presei. Insa si partidele de opozitie au o datorie, pentru ca si ele sunt responsabile pentru situatia in care ne aflam. Impreuna cu acestea trebuie sa luptam pentru o noua lege electorala, corecta, si pentru a fi anchetate cazurile de coruptie”, au mentionat organizatorii protestului, potrivit ziare.com.

Protestatarii s-au strans in fata parlamentului, fluturand drapelul national si pe cel al Uniunii Europene.

La Budapesta au avut loc proteste si in urma cu o saptamana, cand au iesit in strada mii de manifestanti.

Viktor Orban a inceput al treilea mandat de prim-ministru dupa victoria in alegerile din 8 aprilie. Mesajul sau ferm anti-imigranti i-a adus partidului sau, Fidesz, o majoritate puternica in parlament, castigand doua treimi din locuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *