Skip to content
Politică

Se agravează problema salarizării: sute de primării și de CJ-uri protestează

cursdeguvernare.ro

Se agravează problema creată de Legea salarizării unitare: sute de primării și de consilii județene (CJ-uri) protestează față de acest act normativ.

Aproximativ 650 de primării și consilii judeţene din întreaga ţară şi-au întrerupt activitatea miercuri, între orele 8:00 şi 13:00, în semn de nemulţumire faţă de Legea salarizării unitare, a declarat pentru News.ro preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP), Sebastian Oprescu.

Mai mult: șeful SNFP a precizat că numărul instituţiilor ai căror angajaţi au protestat, într-un fel sau altul, a fost mai mare.

Potrivit lui Oprescu, circa 650 de instituţii cu funcţionari publici au întrerupt lucrul, miercuri, între orele 8.00  şi 13.00, în semn de nemulţumire faţă de proiectul legii salarizării unitare, în timp ce angajaţii altor primării sau consilii judeţene au recurs la alte forme de protest, şi anume grevă japoneză ori grevă de avertisment, care s-au desfăşurat pe parcursul a două ore.

Liderul sindical a afirmat că vor fi proteste şi în cursul zilei de joi, însă deocamdată nu se ştie ce instituţii vor recurge la acţiuni de protest, acest lucru urmând să-l comunice în cursul zilei viitoare.

„Declaraţia ministrului Muncii a inflamat mai mult lucrurile decât să le calmeze. Mă refer la declaraţia potrivit căreia primarii vor putea disponibiliza personal dacă nu vor avea bani de plătit salariile, că va da posibilitatea primarului prin lege să disponibilzieze oameni. În condţiile în care sunt funcţionari care ocupă şi 2-3 posturi pe motiv că este lipsă de personal, iar posturile sunt blocate, vă daţi seama ce înseamnă să mai şi dai oameni afară. Pe lângâ faptul că suferă cei daţi afară vor suferi şi serviciile publice”, a spus Sebastian Oprescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *