Skip to content
Economie Politică

Se amână majorarea salariului minim. Când se va realiza ea

catavencii.ro

Majorarea salariului minim se amână. Ministrul Finanţelor spune că Executivul mai are nevoie de o serie de avize pentru ca Hotărârea de Guvern să poată fi aprobată.

Din această cauză, salariul minim pe economie va creşte, cel mai probabil, de la 1 ianuarie 2019, spune Eugen Teodorovici, şi nu de la 1 decembrie cum doreau iniţial guvernanţii și cum a anunțat premierul Viorica Dăncilă.

E o discuție cu sindicatele, cu mediul de afaceri. Ca și principiu și concept, e corect ca în timpul jocului regulile să fie schimbate cât mai puțin și invocând mereu acea predictibilitate pe care trebuie să o respectăm, trebuie să arătăm mediului de afaceri că suntem un partener serios și care sprijină această zonă a economiei, înțelegând cu toții, mai ales cei de stânga, că un mediu economic puternic este cel care îți asigură și redistribuirea unei părți a veniturilor către partea mai puțin fericită a populației. Este o logică, zic eu, de bază”, a încercat să explice ministrul Finanțelor, citat de Digi24.ro.

Pe 9 noiembrie, Guvernul Dăncilă a adoptat o ordonanță de urgență de modificare a Codului Muncii în sensul introducerii salariului minim diferențiat.

Salariul minim ar urma să ajungă la 2.080 de lei brut, de la 1.900 de lei cât este în prezent.

Pentru cei cu studii superioare sau pentru cei cu vechime de peste 15 ani, salariul minim va fi de 2.350 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *