Skip to content
" "
Politică

Se anunță căderi de capete. Procurorul Adina Florea pregătește o lovitură dură pentru Negulescu și Onea

newsmaker.ro

Procurorul Adina Florea ar urma să ceară arestarea fostului șef al DNA Ploiești, Lucian Onea, și a fostului procuror Mircea Negulescu, zis Portocală, informează B1 TV, citând surse judiciare.

Solicitarea urmează să fie făcută luni la Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) dă către procurorul Adina Florea, cea pe care ministrul Justiției, Tudorel Toader, o vrea la șefia DNA.

" "

Între timp, aceasta s-a transferat de la Constanța, la secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție, unde investigheaază mai multe dosare în care sunt implicați procurori și judecători, printre care și dosarul fostului șef de la DNA Ploiești, Lucian Onea, şi al subalternului său, Mircea Negulescu.

Fostul șef DNA Ploiești, Lucian Onea, și fostul procuror Mircea Negulescu au foast audiați, vineri, la Secția de anchetă a magistraților din cadrul Parchetului General.

Lucian Onea și Mircea Negulescu sunt acuzaţi că au constrâns anumiţi martori să facă sesizări şi tabele false cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”. Denunțul a fost depus de fostul parlamentar Vlad Cosma și de sora sa, deputatul Andreea Cosma. Vlad Cosma ar fi fost ameninţat de către Lucian Onea că îi va întocmi dosar penal surorii acestuia, Andreei Cosma în cazul în care nu dă informații despre Sebastian Ghiță și Victor Ponta. La audieri au fost chemati și mai multi martori, printre care fostul șef al DGA Prahova care a susținut de mai multe ori că a fost vânat de Negulescu.

Onea și Negulescu se află sub control judiciar, iar conducerea DNA a cerut ieri revocarea din funcție a lui Lucian Onea. Odată cu suspendarea din funcție a procurorilor DNA Ploiești peste 500 de dosare au rămas în aer, întrucât în cadrul instituției mai sunt foarte puțini anchetatori.

 

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *