Se anunţă furtuni în mai multe zone din țară, dar și temperaturi de până la 31 de grade

Foto: unsplash.com
Foto: unsplash.com

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de joi, 15 iunie 2023.

Vremea va fi în general instabilă. Ziua vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice în zonele montane, în sud-vest şi centru şi local în celelalte regiuni.

Noaptea, nebulozitatea va fi persistentă în jumătatea de vest a ţării, unde temporar va ploua, iar în rest cerul va deveni variabil şi aria ploilor se va restrânge. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 20…30 l/mp şi izolat, cu o probabilitate mai ridicată în sud-vest, de peste 40 l/mp. Izolat va cădea grindină şi vor fi posibile vijelii. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată asociate ploilor, scrie observatornews.ro.

Temperaturile maxime se vor încadra între 20 de grade în sudul Banatului şi în jurul a 31 de grade izolat în Muntenia, iar cele minime se vor situa între 11 şi 20 de grade. Pe areale mici vor fi condiţii de ceaţă.

Vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil, cu probabilitate ridicată după-amiaza şi seara pentru înnorări, averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade.

Vremea de mâine la munte și pe litoral
Vremea la munte: Vremea va fi instabilă. Instabilitatea atmosferică se va manifesta din a doua parte a zilei prin accentuarea înnorărilor, averse şi frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 20…30 l/mp şi izolat, cu o proababilitate mai mare în zona Munţilor Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali, de peste 40 l/mp. Izolat va cădea grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, dar şi asociate ploilor. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent.

Vremea pe litoral: Vremea va fi normală termic. Cerul va fi temporar noros ziua, când, vor fi condiţii de averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări asociate averselor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 26 de grade, iar cele minime între 17 şi 20 de grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 20 şi 22 de grade.

Cum va fi vremea în Europa
În zonele învecinate bazinului central al Mării Mediterane, în zonele aflate la vest de Marea Neagră şi în partea central-estică a Europei vremea va fi în general instabilă. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse locale, care vor avea şi caracter torenţial, însoţite de descărcări electrice şi posibil căderi de grindină.

În restul continentului, vremea va fi predominant frumoasă, cerul va fi variabil şi doar pe arii restrânse va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări asociate averselor. Temperaturile vor marca o creştere faţă de ziua precedentă în partea centrală şi de răsărit, iar în rest nu se vor modifica semnificativ.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL