Skip to content
Politică

Se anunță lovitura finală pentru Iohannis: urmează să fie cercetat penal? Încrengăturile cu iz penal din jurul prezidențiabilului ACL

Procurorii de la Parchetul General ar putea începe urmarirea penala impotriva lui Klaus Iohannis, ca urmare a unei plangeri penale pentru inselaciune, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals, fals in declaratii si abuz in serviciu.

Ar fi vorba despre o plângere depusă pentru retrocederea unui imobil din Sibiu, str. Avram Iancu nr.1-3, care a ajuns pe mana unui prieten al lui Iohannis, Stephan Braune, vicepresedinte PDL Sibiu, informează România TV citând ancheteonline.ro.

Iată dezvăluirile integrale făcute de jurnaliștii de la ancheteonline.ro:

Cum s-a facut retrocedarea

In acuzele aduse, sunt prezentate metodele dubioase in care s-a facut restituirea acestui imobil, cunoscut in Sibiu sub denumirea de Curtea de Fier. ”In 26.11.2001 Gertrud Forek , prin intermediul avocatului Dorin Suciu, solicita in baza Legii 10/2001, in calitate de mostenitoare a tatalui sau Jiskeli Otto Fritz, restituirea in natura a imobilului din Sibiu, str. Avram Iancu 1-3. In 17.12.2001 Forek Gertrud devine unica mostenitoare a lui Jiskeli Otto Fritz, conform certificatului de mostenitor 152 din aceeasi data. Restituirea in natura a imobilului din Sibiu str Avram Iancu 1-3 se face in baza dispozitiei 1059/18.12.2001 a Primariei Sibiu. In data de 27.12.2001 se incheie contractul de vanzare cumparare intre Forek Gertrud prin mandatar Grusea Emil si Braune Stephan in calitate de cumparator. In aceeasi data se intabuleaza terenul pe numele lui Braune Stephan (incheierea 14124)” .

Insa, “certificatul de mostenitor nr. 152 din data de 17.12.2001 incheiat de BNP Bucsa Radu Gabriel nu are la baza procuri autentice ale mostenitorilor legali Jikeli Paul, Jikeli Regine Karoline, Jikeli Gertrud, Jikeli Carl Fritz). Aceste persoane nu au participat la dezbaterea masei succesorale din Romania si nici nu au imputernicit prin procuri autentice alte persoane sa le reprezinte. Pentru persoanele decedate Jikeli Carl Fritz si Jikeli Gertrud nu exista certificate de deces si nici dovada ca acestia nu mai au alti mostenitori”.

Conform extrasului CF in extenso, “la acest imobil mai avea dreptul de preemtiune Elizabeth Platnor nascuta Jikeli si minorii Gertrud, Margote si Karl Frederic Jikeli. Totodata, in certificatul de mostenitor, la masa succesorala, nu sunt declarate bunuri imobile. Acest certificat de mostenitor a stat la baza referatului nr. 134654/17.12.2001, intocmit de Comisia de aplicare a prevederilor Legii nr. 10/2001 tot din data de 17.12.2001, ca si certificatul de mostenitor. In urma analizei referatului, in data de 18.12.2001, primarul municipiului Sibiu emite dispozita nr. 1059 prin care se retrocedeaza intreg imobilul format din mai multe apartamente, spatiu comercial, pivnita, catre Forek Gertrud Terese Ana in calitate de mostenitor”.

Implicarea unor institutii publice

Cererea de retrocedare, formulata de avocatul Dorin Suciu catre Primaria Municipiului Sibiu prin Biroul Executorului Judecatoresc Cruduleci Horatiu Vasile, cuprinde restituirea in natura a imobilului din Sibiu, str. A. Iancu 1-3 inscris in CF 4002, top. 359/1, 611/1 preluat de statul Roman prin incheierea 612/1963 in baza decretului 92/1950.

“Studiind Decretul 92/1950, se constata ca la pozitia 433 , apare numele de Otto Jikeli cu doua apartamente in Sibiu, pe strada 23 August nr. 1-3, identica cu str. A. Iancu 1-3 (dupa redenumire).

La Notariatul de Stat al orasului Sibiu, la data de 21 nov. 1963 cu incheierea nr. 612 se nationalizeaza imobilul de la pozitia 433 al lui Jikeli Otto care si semnaeaza la notariat in anul 1963, desi conform datelor de la Biserica Evanghelica din Sibiu, el a decedat in data de 07.07.1960”, se mai spune in plangere.

Drept urmare, “Jikeli Otto Fritz nu poate fi una si acceasi persoana cu Jikeli Otto mentionat in incheierea de nationalizare din 1963 si cel care figureaza la pozitia 433 anexa deciziei 92/1990 de nationalizare”.

“Revenind la Dispozitia nr. 1059/18.12.2001 privind retrocedarea imobilului, aratam ca in mod abuziv s-a facut mentiune pe aceasta dispozitie ca este definitiva din data de 18.12.2001 cu precizarea “conform declaratiei de renuntare la calea de atac”. Mentiunea a fost facuta pe verso-ul dispozitiei, fara a se putea face dovada declaratiei de renuntare la calea de atac, astfel incalcandu-se dreptul de a ataca aceasta dispozitie in termen de 30 de zile, inlesnind titularului acesteia intabularea a doua zi, respectiv in 19.12.2001, ulterior vanzarea acestui imobil in data de 27.12.2001 d-lui Braune Stephan”, potrivit plangerii.

“Demersurile mentionate referitoare la retrocedarea imobilelor din str. A. Iancu 1-3 au fost facute de catre avocat Dorin Suciu in baza procurii speciale judiciare nr. U2694/2001 din 12 nov. 2001 incheiata in Munchen, Germania.

Falsificarea procurilor

Aceasta procura nu are caracter autentic deoarece legalizarea din Germania se refera doar la legalizarea semnaturii si nu la continutul acesteia care nu este autentificat, procura neavand astfel caracter autentic, asa cum prevede Legea 10/2001.

La data de 27 dec. 2001, numita Forek Gertrude Terese Ana nascuta Jikeli, prin mandatar Grusea Emil Ionel vinde lui Braune Stephan Max Johanes intreg imobilul situat in Sibiu, str. A. Iancu nr. 1-3. Contractul este incheiat de catre BNP Bucsa Radu Gabriel.

Atat procura autentificata in Germania, contractul de vanzare-cumparare si incheierea de intabulare a contractului (nr. 14124/2001) sunt incheiate toate in aceeasi zi, respectiv 27 dec. 2001”, se sustine in plangerea penala.

Conform contractuluid e vanzare cumparare mentionat,” este prevazut expres ca mandatarul Grusea Emil Ionel imputerniceste pe cumparatorul Braune Stephan Max Iohanes sa uzeze de Decizia primarului data in baza Legii 10/2001 si sa ceara persoanelor juridice evacuarea si predarea spatiului comercial din imobilul mai sus mentionat, spatiu detinut de SC NORA EXCLUSIV SRL prin contractul de inchiriere cu SC URBANA SA.

La data de 7 ian. 2002, SC URBANA SA preda, in baza procesului verbal de predare-primire, imobilul de mai sus numitului Braune Stephan Max Iohanes, mentionandu-se ca este mandatarului lui Forek Gertrude Terese Ana. La baza acestui proces verbal din 7 ian. 2002, sta procura din 14 ian 2002 incheiata in Germania, prin care Forek Gertrude Terese Ana imputerniceste pe Braune Stephan sa preia in posesie imobilul si sa evacueze persoanele juridice ce isi desfasurau activitatea in acel imobil. Procura nu are caracter autentic, fiind autentificate doar semnaturile, nu si continutul”.

Acuzatii de constituire de grup infractional

“Solicit să cercetați faptele în urma cărora din proprietatea municpiului Sibiu au fost sustrase, sub pretextul retrocedării: școli, licee, grădinițe; spații comerciale; stabilimente (camin de batrani); muzee; spații foste sedii de fundații, asociații; locuințe; în prezent, se acționează pentru a fi sustrase terenuri.

Apreciez că s-a operat prin falsificarea Cărților Funciare în modalități diverse precum:

a)acoperirea originalului cu o coală albă la limita unei înregistrări și apoi fotocopiată și astfel depusă ca ”extras” anexă la dosarul de retrocedare); b)înlocuirea filelor A sau B cu alte file de CF; c)efectuarea de expertize topo concomitent cu deschiderea nejustificată de cărți funciare noi; d)operarea de dezmembrări și acordarea de numere topografice noi cu scopul de a fi eliminate vechile numere totpografice care nu conveneau scopului urmărit; jonglarea cu numerele topografice; e)jonglarea cu numele de familile identice celor ale proprietarilor; f)încălcarea legislației internaționale și naționale în vigoare și astăzi, pusă în aplicare prin înregistrările din CF privind sancționarea patrimonială a persoanelor fizice, juridice de drept public care s-au dovedit a se încadra în prevederile art.15 din Convenția de Armistițiu al Națiunilor Unite ” oraganizații pro-hitleriste de tip fascist aflate pe tritoriul românesc, politice militare sau cele paramilitare cât și orice alte organizații care fac propagandă ostilă Națiunilor Unite.. nepermițând în viitor existența unor astfel de organizații” ; g)evitarea declanșării proceselor în fața instanțelor judecătorești; h)utilizarea de procuri și acte/înscrisuri/documente oficiale lipsite de apositlă; i)emiterea deciziilor de atribuire direct de către primarul municipiului în absența documentației cerute de lege; j)mimarea/ dublarea unor dezbateri succesorale în anul 2001-2002 eliberarea ceritcare au avut loca anterior anului 1944 ; k)neindeplinirea obligației de păstrare a integrității patrimoniului municipiului și de inventariere anuală a acestuia; l)trecerea nelegală a bunuruilor ce fac parta din domniul public în domeniul privat al municipiului; Lege 215/2001”.

Prin faptele comise, “ aceste persoane au constituit, au aderat, au sprijinit retrocedarea frauduloasă de imobile, scop în care și-au traficat funcția publică sau de partid, au lucrat în conflict de interese, au falsificat și s-au folosit de înscrisuri oficiale flase, fiind posibile și spălarea de bani prin bursa acțiunilor și prin investirea în tranzacții imobiliare, ascunderea alte fapte pe care le veți constata din cercetările effectuate”.

În ce priveste firma SC Nora Exclusiv SRL , se precizeaza in plangere “ prin manopere coordonate de grupul de persoane arătate, am fost lipsită fără drept de un imobil în care am investit munca de o viață, riscând intrarea în blocaj financiar.”

Beneficiar: vicepresedinte PDL Sibiu

Principalul beneficiar al acestei retrocedari suspecte a fost Braune Stephan Max Johannes.

“Acesta a sosit in Romania imediat dupa revolutie, in 10 ianuarie 1990. Prin intermediul Bisericii Evanghelice, s-a ocupat cu distribuirea ajutoarelor, in special in zona Medias. A ramas aici si a inceput sa isi inchege afacerile. Cu foarte mare succes. La data intrării în România avea cetățenie germană și pașaport eliberat de Consulatul German din Sibiu. Stephan Max Johannes Braune, a contribuit cu zeci de milioane la campania electorala din 2004, cu bani si cu logistica si, potrivit unor surse, si-ar fi “cumparat” loc în consiliul local pentru a o impune pe Otilia Man director la Titan Trade SRL , președintele Consiliului de adminstrație al DPC SA Sibiu (sociatate aproape distrusă cu scopul de a favoriza societatea proprie si a lui Stephan Braune) funcționar în Primăria Cisnădie.

La 18 decembrie 2001 primește și cetățenie română, (Hotarârea Guvernului nr. 776/16 august 2001 privind acordarea cetateniei romane unor persoane, Lista anexă, poziția 106: Braune Stephan Max Johannes, cetățean german, născut la 22 martie 1958 in localitatea Friesack, Germania, fiul lui Hans Otto Edward si Rosemarie Karla Wilhelmine, cu domiciliul actual in satul Vale nr. 307, comuna Saliste, judetul Sibiu).

5 comentarii la “Se anunță lovitura finală pentru Iohannis: urmează să fie cercetat penal? Încrengăturile cu iz penal din jurul prezidențiabilului ACL

  1. VOI ASTIA DE LA RTV MANCATI RAHAT CU POLONICUL SI TOT NU VA SATURATI ! NU UITATI CA RETROCEDARILE NU SE FAC DE CATRE PRIMAR CI DE CATRE COMISIA DE CADASTRU CARE MERGE CONSTATA ,VERIFICA ACTELE ETC ! SUNTETI EXACT CA IN POVESTEA CATELEI TURBATE DE FIREA CARE SUSTINEA CA IOHANNIS A VANDUT COPII PT ORGANE! AR TREBUI SA VA DEA IN JUDECATA SI SA PLATITI AMARNIC PENTRU DEZINFORMARE ,MINCIUNA SI CALOMNIE VOI SUNTETI SLLUGILE UNUI VIITOR PUSCARIAS CARE VA PATI CA SI VARANU ,OLIGOFRENILOR!

  2. In Romania restituirea proprietatii se face de catre Autoritatea Nationala Pentru Restituirea Proprietatii care se afla pentru cine nu stie sau nu vrea sa stie in SUBORDINEA PRIMULUI MINISTRU…..

  3. Disperare mare in tabara psd-ista! Jenant articol ! De ce nu scrieti voi si despre unul, Ghita, care are la probleme cu carul? ” Increngaturile din jurul lui” au miros de hazna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *