Se anunţă noi creşteri de preţuri în octombrie

INQUAM PHOTOS/CORNEL PUTAN
Sursa foto: Inquam Photos /Cornel Putan

Managerii estimează creşterea moderată a activităţii în industria prelucrătoare şi în comerţul cu amănuntul, o relativă stabilitate a numărului de salariaţi în industria prelucrătoare, construcţii şi în servicii şi creşterea preţurilor în construcţii şi comerţul cu amănuntul, până în noiembrie, arată Institutul Naţional de Statistică (INS).

”Soldul conjunctural indică percepţia managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care NU trebuie confundată cu ritmul creşterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de INS. Soldul conjunctural procentual este obţinut ca diferenţă între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului şi procentajul celor care au indicat varianta negativă”, arată datele INS.

Industrie prelucrătoare

În cadrul anchetei de conjunctură din luna septembrie 2023, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni creştere moderată a volumului producţiei (sold  conjunctural +6%).

Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de -1%. Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +15%).

Citește mai mult AICI.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: