Skip to content
Alegeri locale 2020

Se anunță o bătălie strânsă pentru Primăria Bucureștiului. Pe cine vede Radu Tudor favorit la alegerile din septembrie

Inquam Photos / Octav Ganea

Bătălia pentru Primăria București, dar și pentru primăriile de sector se anunță a fi dură. Partidele mici au luat decizia să-și lanseze proprii candidați și să nu mai aștepte alianțe cu partidele mari, PNL sau PSD. Astfel, până la noi alianțe, fiecare pare a lupta pentru el și fiecare încearcă să își impună propriul candidat.

Jurnalistul Radu Tudor o vede pe Gabriela Firea ușor favorită la Primăria Generală a Municipiului București. Acesta a precizat, în exclusivitate pentru PS News, că Nicușor Dan ar putea aduna un public mai tânăr, dar care de multe ori are obiceiul de a nu merge la vot. Pe de altă parte, Firea este cel mai vizibil primar al PSD din punct de vedere al mediatizării.

“Va fi o luptă foarte dură între Gabriela Firea și Nicușor Dan. Gabriela Firea este favorită pentru că știe să comunice mai bine. Totuși, Nicușor Dan poate aduna ceva mai mult public tânăr. Acest public are însă faima că nu prea merge la vot și între o bere în Centrul Vechi și alegeri, preferă de multe ori prima variantă.

Per total, pe 27 septembrie va fi o bătălie uriașă între un PNL măcinat un pic și oarecum inevitabil de guvernare, pe de o parte, și un PSD cu cel mai vizibil, din punct de vedere mediatic, primar al său. Cred că traficul și salubritatea publică vor fi în mintea tuturor bucureștenilor care vor merge la vot”, a precizat jurnalistul.

Amintim că în week-end USR-PLUS și-a desemnat candidații pentru pentru București, iar la Primăria București ar trebui să-l susțină pe Nicușor Dan. Totuși, momentan este de crezut că USR-PLUS și PNL pot trage împreună pentru Nicușor Dan dacă nu au o alianță oficială la nivel de capitală.

Nici Gabriela Firea nu are viață ușoară, deoarece Victor Ponta pregătește lista cu candidați pentru Pro România. Interesele lui Ponta nu sunt legate de Primăria București, ci doar încearcă să n-o lase pe Gabriela Firea să-și asigure al doilea mandat. Fostul premier își dorește un PSD slab pe care să-l poată domina în următorii ani. Totodată, dacă Firea câștigă un nou mandat, s-ar putea profila drept un viitor lider al PSD și candidat la prezidențiale, lucru care ar putea intra în coliziune cu interesele lui Victor Ponta. Rămâne de văzut ce alianțe politice se vor forma până la alegerile din toamna aceasta, însă cert este că vom asista la o bătălie uriașă pentru Primăria Municipiului București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *