Skip to content
Politică

Se anunță reglări de conturi în PSD: cum sunt răsplătiți dezertorii și cine rămâne neatins de ghilotina lui Dragnea EXCLUSIV

Inquam Photos / George Calin

Remanierea guvernamentală anunțată încă de acum câteva luni, atât de președintele social-democraților, Liviu Dragnea, cât și de premierul României, Viorica Dăncilă, aduce reglări de conturi în interiorul celei mai mari formațiuni politice din România.

Astfel, dacă într-un articol anterior, pe care îl puteți citi AICI, redacția PSnews.ro v-a prezentat mutările care sunt pe cale să se concretizeze în privința a două ministere importante, respectiv Ministerul Transporturilor și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice, astăzi vom dori să aducem în atenția cititorilor planurile deja conturate în privința a altor 3 ministere: este vorba despre Ministerul Educației, Ministerul Comunicațiilor și Ministerul Cercetării şi Inovării.

Remanierea nu-l atinge pe șeful de la Comunicații

Mai exact, în ceea ce privește Ministerul Comunicațiilor, situația este destul de clară: în ciuda eforturilor diverselor instituții de presă de a-l scoate din
”jocul guvernamental”, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Bogdan Cojocaru, se va regăsi în Guvernul Viorica Dăncilă și după remaniere. Iar explicația stă chiar în relația apropiată pe care membrul Executivului o are cu președintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, cel care conduce interimar și organizația PSD Iași.

Amintim că în scandalul provocat de scrisoarea celor trei grei ai PSD (Detalii AICI), Maricel Popa a fost unul dintre cei care au sărit în barca susținătorilor lui Liviu Dragnea, militând pentru susţinerea actualei conduceri PSD, dar şi continuării programului de guvernare.

Dincolo de opţiunile sau opiniile mele personale am discutat, astăzi, cu colegii din BPJ pentru a stabili un punct de vedere comun în ceea ce priveşte situaţia internă din PSD. Le-am cerut să fie deschişi şi sinceri. La rândul lor, aceştia au discutat în această perioadă cu membrii şi simpatizanţii social-democraţi din teritoriu. Oamenii sunt multumiţi de programul de guvernare şi de măsurile adoptate de PSD într-un an şi jumătate de la câştigarea alegerilor parlamentare.

Motivat de acest fapt, mandatul primit a fost de susţinere a conducerii PSD şi bineînţeles a guvernării. În comunităţile rurale sunt în lucru proiectele din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a II-a. Primarii din judeţ vor linişte şi continuitate pentru a putea finaliza aceste proiecte, aşa cum s-au angajat în faţa locuitorilor pe care îi reprezintă.

Era normal să avem o astfel de discuţie în interiorul partidului. Aş fi acceptat orice decizie şi orice părere a colegilor mei. S-a terminat perioada în care deciziile erau luate de o singură persoană. Aşa cum făcea Mihai Chirica, în scurtul mandat, în care a fost preşedinte al organizaţiei.” susținea la acea vreme Maricel Popa.

Răsplata dezertorului

Cât despre situația unui alt minister din cele menționate mai sus, aceasta este la fel de clară. Concret: la Ministerul Educației, loc rămas vacant după demisia cu tam-tam a lui Valentin Popa, se încălzește să își anunțe revenirea senatoarea PSD, Ecaterina Andronescu, care a dezvăluit în exclusivitate pentru PSnews.ro, în urmă cu puțin timp, că este dispusă să revină la minister dacă ”este vorba despre un proiect serios, aplicat”.

DETALII AICI: Ecaterina Andronescu își anunță DISPONIBILITATEA pentru Ministerul Educației! EXCLUSIV

De altfel, un alt semn cum că senatoarea PSD a fost deja răsplătită pentru faptul că a părăsit tabăra puciștilor este și lipsa acesteia de la Congresul Pro România din acest weekend, deși aceasta a fost prezentă în urmă cu câteva luni la lansarea agendei politice a platformei Pro România.

Facem precizarea că din 22 decembrie 2008 și până pe 1 octombrie 2009 senatoarea a fost ministrul Educației, Cercetării și Inovării în Guvernul Boc. Aceeași Ecaterina Andronescu a demisionat din funcție, însă, pe data de 1 octombrie 2009, în același timp cu miniștri social-democrați, în semn de solidaritate cu Dan Nica, care fusese demis de Emil Boc. La data de 2 iulie 2012 a devenit din nou ministru al Educației și Cercetării, poziție pe care a deținut-o până pe 21 Decembrie 2012.

Breaz, în fruntea ministerului Cercetării şi Inovării

Și la Ministerul Cercetării şi Inovării situația este cât se poate de vizibil bătută în cuie. Concret: fotoliul rămas vacant după ce ministrul Nicolae Burnete a demisionat în urmă cu câteva luni, urmează să fie ocupat de senatorul PSD de Alba Daniel Breaz, rector al Universităţii ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Numirea lui Breaz în fruntea ministerului vine tocmai pentru a liniști apele tulburi din PSD Alba. Facem precizarea că Ioan Dîrzu, președintele PSD Alba, deși inițial a fost unul dintre cei care au semnat scrisoarea pentru îndepărtarea lui Liviu Dragnea de la șefia partidului, ulterior s-a răzgândit și a trădat în favoarea șefului Camerei Deputaților.

CITIȚI ȘI A apărut SCRISOAREA care zdruncină PSD. Firea, Stănescu și Țuțuianu cer DEMISIA lui Dragnea EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *