Skip to content
Politică

Se anunță schimbări majore în Poșta Română. Cum vor arăta prețurile pentru serviciile oferite

Cea mai mare companie națională de profil, Poșta Română, anunță modificarea preturilor pentru mai multe servicii, printre care și trimiterile externe.

Astfel, trimiterea unei scrisori în regim neprioritar în afara României va costa de la 1 martie, 3,5 lei. Până acum, aceasta costa 1,6 lei.
Dar prețurile se vor majora și mai mult în cazul imprimatelor. Trimiterea de ziare, periodice, cărți, cataloage, hărți geografice sau partituri muzicale în afara țării vor avea prețuri și de 9 ori mai mari ca până acum.

Prețul acestora va depinde de greutatea pe care o au. Imprimatele de până în 20 de grame vor costa 3,5 lei, iar cele între și 2.000 de grame 118 lei. În prezent, prețurile practicate de Poșta română sunt de 0,8 lei și respectiv, 13 lei.

Potrivit reprezentanților companiei, „aceste tarife au rămas neschimbate în ultimii 12 ani, în timp ce cheltuielile companiei, în mod firesc, au crescut în același interval„.

În același timp, în acord cu o politică bugetară coerentă a companiei, s-a impus o aliniere a costurilor pe care le suportă operatorul național de servicii poștale la costurile percepute de partenerii poștali europeni pentru același serviciu sau produs”, au susținut reprezentanții companiei.

Poșta Română va schimba și tarifele recomandatelor în regim prioritar. Dacă acum, tariful aplicat acestora este de 6 lei, el se va ridica la 12 lei de la 1 martie. La acestea se vor adăuga și costurile pentru trimitere, imprimare și sacii folosiți pentru cele de până în 2 kilograme inclusiv.

Așadar, clienții vor plăti 16 lei (12+4), comparativ cu 6+2,1 în prezent, potrivit unor surse citate de B1.ro

1 comentariu la “Se anunță schimbări majore în Poșta Română. Cum vor arăta prețurile pentru serviciile oferite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *