Skip to content
Politică

Se anunță un CEX cu scântei. Baronii și-au făcut planul: din cine va fi formată echipa de coordonare și cine ar urma să preia funcția de secretar general

Inquam Photos / Octav Ganea

Se anunță o ședință cu scântei, marți seară, la Partidul Social Democrat (PSD). Echipa de reformatori condusă de Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, pregătește schimbări majore în partid.

Potrivit unor surse politice, Viorica Dăncilă și vicepreședinții PSD își vor prezenta demisia în CEX-ul de marți seară și se va forma o echipă de coordonare formată din câte un reprezentant al fiecărei regiuni de dezvoltare + județele care au câștigat alegerile. Mai mult, potrivit surselor, funcția de secretar general ar urma să fie preluată de Paul Stănescu, președintele PSD Olt, iar în ceea ce privește funcția de președinte executiv, baronii PSD încă nu au ajuns la o variantă finală. Aceștia iau în calcul inclusiv varianta ca funcția de președinte executiv să dispară.

În noua echipă de conducere se vor regăsi Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Niculae Bădălău, Lia Olguţa Vasilescu şi Gabriela Firea, astfel încât să fie împăcate toate taberele din partid.

Baronii PSD au un plan și în cazul în care Mihai Fifor și Eugen Teodorovici nu își vor prezența demisiile. Astfel că, surse din partid susțin că dacă cei doi nu vor face un pas în spate aceștia vor fi suspendați din partid.

Surse din conducerea PSD susțin că fostul ministru de Finanţe nu vrea să renunţe de bunăvoie. De altfel, aseară, într-o emisiune la Antena 3, Eugen Teodorovici a spus: „Genunchii ăştia doi nu se îndoaie. Pe mine m-a ales un Congres”.

Cât despre data la care va fi organizat un Congres, nu s-a ajuns la o variantă finală, însă „reformatorii” iau în calcul varianta ca acesta să aibă loc în ianuarie-februarie 2020.

Ce a anunțat Marcel Ciolacu după discuția cu Viorica Dăncilă

Ședința oficială CEX va avea loc, marți seara, la ora 18.30. Amintim că Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, a anunțat ce a discutat cu Viorica Dăncilă, luni seară, acasă la șefa PSD, după rezultatul slab la alegerilor prezidențiale, în urma cărora a fost reales Klaus Iohannis.

„Am vorbit în această seară cu Viorica Dăncilă, despre întâlnirea pe care urmează să o am cu președinții de organizații pentru a discuta despre rezultatului obținut la aceste alegeri. Este firesc sa se întâmple acest lucru după orice scrutin. Vreau să spun cât ce poate de clar că această discuție a fost una calmă, așezată și productivă. A fost o campanie în care s-a muncit mult, mulțumim tuturor celor care s-au implicat și mulțumim milioanelor de români care au dat un vot de încredere Partidului Social Democrat și Vioricăi Dăncilă”, arată Ciolacu, pe pagina de Facebook.

El a subliniat că „a fost un rezultat care nu ne mulțumește pe niciunul dintre noi, dar asta nu înseamnă ca nu există soluții”.

„Vreau să îi rog pe colegii mei să se gândească la obiectivele noastre pentru alegerile de anul viitor. Rămânem o echipă, rămânem împreună, așa cum am făcut-o întotdeauna în momente mai complicate. PSD este în continuare un partid puternic!”, a adăugat el.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *