Skip to content
Politică

Se anunță un cutremur de proporții în PSD: lovitura care i-ar putea fi fatală lui Liviu Dragnea EXCLUSIV SURSE

Octav Ganea/ INQUAM PHOTOS

Redacția PSnews.ro vă prezintă în rândurile care urmează, cele mai recente informații din interiorul celei mai mari formațiuni politice din România: Partidul social Democrat (PSD).

Astfel, războiul de proporții declanșat în urmă cu câteva aproximativ 2 săptămâni, între edilul Capitalei Gabriela Firea și liderul social-democraților, Liviu Dragnea, are să se tranșeze mai devreme decât ne-am fi așteptat.

28 de PSD-iști pregătesc răscoala

Concret: surse din interiorul PSD au dezvăluit pentru PSnews.ro că până vineri, 14 septembrie, 28 de de PSD-iști (președinți de organizații și membrii CEx) vor redacta o scrisoare ce va produce un adevărat cutremur în interiorul PSD. Mai exact, în scrisoarea redactată de cei mai sus menționați, se va cere atât convocarea Comitetului Executiv Național al PSD, precum și discuții referitoare la poziția adoptată de Liviu Dragnea la conducerea partidului.

Sursele PSnews au declarat că cei 28 de PSD-iști vor merge să depună personal scrisoarea la sediul PSD din Kiseleff, apoi vor organiza un eveniment prin care își vor expune toate nemulțumirile legate de actuali pași ai partidului aflat sub conducerea lui Liviu Dragnea. Mai mult, se pare că cei 28 de ”răzvrătiți” îi vor da mari bătăi de cap actualului șef al social-democraților, întrucât aceștia intenționează să ceară un vot pentru înlocuirea lui Liviu Dragnea de la conducerea PSD, exprimându-și astfel un vot de susținere pentru Gabriela Firea, aflată în război deschis cu acesta.

Amintim că potrivit art. 139 din statutului PSD Comitetul Executiv National al PSD se întruneşte lunar sau ori de câte ori este necesar, la convocarea Preşedintelui PSD, a Biroului Permanent Naţional sau a cel puţin 1/3 din numărul membrilor săi. Însă, înlocuirea lui Liviu Dragnea se poate face doar în Congres, care, potrivit art. 116 in statutul se constituie din delegaţi aleşi de Conferinţele organizaţiilor judeţene și a Municipiului Bucureşti, în baza Normei de reprezentare stabilită de prezentul Statut şi se întruneşte o dată la patru ani, la convocarea Comitetului Executiv Național al PSD.

Două nume grele vor înclina balanța puterii

Revenind, însă, la lupta internă din interiorul social-democraților, facem precizarea că surse apropiate acestora ne-au declarat că Marian Neacşu, secretar general al PSD, ar fi mai degrabă apropiat de ”răzvrătiții” PSD, decât de șeful partidului, Liviu Dragnea. În concluzie, având în vedere situația extrem de tensionată și împărțirea pe tabere din interiorul partidul, putem spune că un rol extrem de important la luarea unei decizii îl au cele două voci grele din structura formațiunii politice, care ar putea să încline balanța puterii într-o parte sau alta: Marian Neacşu, secretar general al PSD și vicepremierul Paul Stănescu,

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *