Skip to content
Europa

Se anunță vremuri grele: cât de mult va costa inflația pentru fiecare familie italiană

monitorulcj.ro

Uniunea Națională a Consumatorilor a făcut o estimare pentru a calcula cât de mult va cântări creșterea inflației asupra familiilor: creșterea prețurilor va lovi mai ales familiile numeroase și cuplurile sub 35 de ani.

Inflația în Italia: cum va influența familiile

În Italia, prețurile continuă să crească. Potrivit Istat, inflația a crescut cu încă 1% în martie față de februarie, cu un salt de 6,5% anual. Este o creștere importantă, cu efecte grele asupra consumului italienilor.

Cât de mult cântărește inflația asupra familiilor italiene, în ceea ce privește facturile și achizițiile de alimente? Uniunea Națională a Consumatorilor a făcut un calcul: gospodăriile cu un singur copil își vor vedea cheltuielile anuale crescând cu 2.159 de euro, dar vor exista consecințe și pentru persoanele singure: inflația nu le va cruța nici pe acestea.

În general, după cum a raportat Il Sole 24 ore, cele mai mari consecințe vor fi pentru familiile mai numeroase, dar mai ales costul ridicat al vieții îi va afecta pe cei care erau deja în dificultate, scrie fanpage.it.

Potrivit seriei istorice a Băncii Italiei elaborată de Fabi (Federația Bancară Autonomă Italiană) în ultimul an, cuantumul ratelor neplătite ale creditelor ipotecare și creditelor acordate de bănci a crescut cu aproape un miliard de euro.

Creșterea cheltuielilor pentru cupluri cu copii

Conform previziunilor Uniunii Naționale a Consumatorilor la sfârșitul anului 2022 un cuplu cu doi copii va fi cheltuit cu 2.303 de euro mai mult decât în ​​2021. Intrând în mai multe detalii, familiile cu doi copii vor cheltui în medie mai mult cu 1.052 de euro pentru energie electrică, gaze și apă, 594 euro pentru transport, si 434 pentru cumpărături la supermarket. În special familiile cu mai mult de 3 copii și cuplurile sub 35 de ani care încă își construiesc propria familie și nu au încă copii își vor vedea puterea de cumpărare în scădere.

Gospodăriile mai mari pot avea, de asemenea, o factură suplimentară de 2.577 euro, 475 euro numai pentru alimente, 635 euro pentru transport și 1.248 euro pentru cheltuieli legate de locuință.

Pentru cuplurile fără copii, creșterea medie a costurilor la sfârșitul anului va fi de 2.360 de euro. Cu o creștere a cheltuielilor gospodăriei similară cu cea a familiilor numeroase, de 1.247 de euro. Pentru transport ar putea fi nevoie în medie cu 589 de euro mai mult decât în ​​2021. Impactul inflației asupra cuplurilor sub 35 de ani va fi mai limitat în ceea ce privește coșul de cumpărături, care va suferi o creștere de 258 de euro, cea mai mică cifră în ceea ce privește nucleele compuse din mai mult de o persoană. Dar există costuri suplimentare pentru restaurante și hoteluri, pentru care se estimează că ar putea fi nevoie de un plus de 117 euro într-un an, în jur de 60 euro de persoană.

Familiile cu un singur copil trebuie să se aștepte la o creștere a cheltuielilor anuale de 2.159 euro. În acest caz, pentru achitarea facturilor, este necesar să se ia în considerare cu 1.055 de euro mai mult decât anul trecut, în timp ce cheltuielile cu combustibilul și deplasarea vor trebui percepute cu încă 517 euro. În acest caz, 391 de euro vor fi cheltuiți pe alimente și băuturi.

Creșterea pentru persoanele singure

Celibatarii între 35 si 64 de ani vor avea o lovitura totală de 1.546 de euro in plus. Costurile cu locuința vor fi cea mai mare cheltuială, cu o creștere de 908 euro. Transportul și cumpărăturile la supermarket vor crește cu 296, respectiv 209 euro.

În general, facturile vor crește cu 28,3% în total, iar aceasta este cea mai vizibilă creștere a cheltuielilor. Pe locul doi se află transportul, inclusiv achiziționarea de vehicule, combustibil, întreținere și sharing, cu o inflație anuală de 11%. Costurile cu alimentele sunt mai puțin îngrijorătoare: creșterile așteptate vor fi de 5,8%. Pentru alte servicii precum restaurante și hoteluri, va exista o creștere de 4,7%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *