Skip to content
Politică

Se anunță vremuri grele pentru Bănicioiu: Parlamentul nu se va opune urmăririi penale

Facebook/Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor

Se anunță vremuri grele pentru fostul ministru Nicolae Bănicioiu. Potrivit unor surse guvernamentale, Camera Deputaţilor va supune la vot în perioada următoare cererea DNA, fără se tergiverseze sau să se opună. Atât cei de la PSD, cât și cei de la PNL, PMP și USRPLUS nu se vor opune cererii DNA, astfel că procurorii vor putea desfăşura în continuare urmărirea penală în acest dosar.

Amintim că procurorii DNA l-au acuzat pe Nicolae Bănicioiu că, în perioada 2012-2014, când era ministru al Tineretului în Guvernul Ponta, ar fi cerut și primit 1,2 milioane de lei de doi oameni de afaceri pentru că l-ar fi influențat pe ministrul Sănătății de atunci, Eugen Nicolăescu (PNL), să numească pe post de manageri de spitale anumite persoane agreate de respectivii afaceriști.

Mai mult, procurorii susțin că Bănicioiu ar fi primit și o altă mită, de 2,6 milioane de lei, de la aceiași oameni de afaceri, după ce a devenit ministru al Sănătății, în perioada 2014 – 2015. Miza numirilor de manageri era alocarea de sume de bani către respectivele spitale cu care firmele celor doi oameni de afaceri aveau contracte în derulare.

Nicolae Bănicioiu a fost ministru al Tineretului în Guvernul Ponta în perioada 21 decembrie 2012 – 5 martie 2014, iar în perioada 5 martie 2014 – 17 noiembrie 2015 a fost ministru al Sănătății. El este acum deputat și membru în conducerea Pro România.

DETALII AICI: DNA cere ridicarea imunității lui Bănicioiu. Fostul ministru este acuzat de trafic de influență și luare de mită în formă continuată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *