Skip to content
Politică

Se anunță vremuri grele pentru Grindeanu: Iohannis, reclamație la CCR

evz.ro

Lovitură dură pentru fostul premier Sorin Grindeanu, actualul presedinte al Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).

Președintele Klaus Iohannis a trimis Curții Constituționale, luni, o sesizare de neconstituționalitate asupra legii privind aprobarea OUG de modificare și completarea a altei ordonanţe privind înființarea Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, instituţie condusă de fostul premier Sorin Grindeanu.

În documentul publicat pe site-ul focial al preşedinţiei se spune că „legea adoptată de Parlament conține o serie de reglementări noi față de ordonanța aprobată, după o procedură care contravine principiului bicameralismului, considerăm că au fost încălcate dispozițiile art. 75, art. 115 alin. (4) și ale art. 148 alin. (2) și alin. (4) din Constituție.”

Însă, un alt aspect reclamat este acela că guvernul n-a putut prezenta „jelementele de fapt și de drept din care să reiasă, pe de o parte, existența situației extraordinare și, pe de altă parte, urgența reglementării, menționându-se doar faptul că reglementarea se impune în considerarea necesității revizuirii modalității de desemnare a conducerii ANCOM, neadoptarea soluțiilor propuse putând determina disfuncționalități în activitatea acestei instituții.”

Comunicatul integral al preşedeintelui îl puteţin citi aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *