Skip to content
Politică

Se anunță vremuri grele pentru numărul 2 din PNL și pentru șefii de filiale EXCLUSIV SURSE

rador.ro

Citiți în cele ce urmează cele mai recente mutări din interiorul Partidului Național Liberal (PNL)

Surse din interiorul PNL au dezvăluit pentru PSnews.ro că se pregătește o schimbare majoră a statutului partidului condus de Ludovic Orban. Concret: dacă până în prezent, potrivit statutului, demiterea presedintilor BPJ si/sau dizolvarea BPJ, în cazul încălcării grave a hotărârilor sau deciziilor partidului, se făcea cu votul a 2/3 din membrii BPN”, în cadrul partidului se discută posibilitatea ca șefii de filiale liberale județene să poată fi schimbați din funcție cu 50% plus 1 din voturile BPN.

Totodată, potrivit surselor noastre, se dorește și modificarea procedurii de alegere a secretarului general al partidului. Astfel, surse liberale au declarat pentru PSNEWS.RO că secretarul general ar urma să fie ales prin Congres și nu de către Consiliul Național, la propunerea președintelui PNL, așa cum se stipulează în art. 81, lit. k din statutul PNL):

„Consiliul Național alege, prin vot secret, în prima ședință după ce CON a adoptat o moțiune, și ori de câte ori este necesar, primvicepreședinții, secretarul general, la propunerea presedintelui, vicepreședinții, membrii BEx, membrii CA și CNRC”.

Amintim că actualul secretar general al PNL este deputatul Robert Sighiartău, unul dintre cei mai aprigi contestatari ai proiectului lui Daniel Zamfir privind plafonarea dobânzilor de la IFN-uri, despre care PSNEWS.RO a dezvăluit că el însuși este proprietar de instituție financiară bancară.

DETALII AICI: Ce se ascunde în spatele atacurilor fruntașilor liberali asupra proiectului de plafonare a dobânzilor EXCLUSIV DOCUMEN

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *