Skip to content
Politică

Se anunță vremuri tulburi pentru Kovesi. Sebastian Ghiță a început să toarne tot în fața procurorilor

antena3.ro
" "

Aflat în Serbia, Sebastian Ghiță a început să vorbească cu procurorii. El a fost audiat timp de 4 ore, prin videoconferință în legătură cu plângerile făcute împotriva magistraților de la DNA Ploiești.

Sebastian Ghiță este anchetat în 5 dosare instrumentate de DNA Ploiești, dosare despre care Ghiță a susținut în permanență că sunt parte a abuzurilor comise de procurorii Onea și Negulescu, informează phon.ro.

" "
" "

DNA astăzi este noua securitate. Îi are pe aceşti acoperiţi, nu are control parlamentar. Se negocia pe cine să toarne şi pe urmă cereau şi ceva despre Ghiţă. Pune microfoane, trimite microfoane. DNA are şi informaţii şi acoperiţi şi ascultări. Am lăsat această instituţie ambasadelor ca să fie securitatea din vremea comuniştilor”, declara Sebastian Ghiță.

La sfârșitul anului trecut, Sebastian Ghiță, în prezent aflat în Serbia, a anunțat că a depus plângere împotriva fostei șefe a DNA la Secţia Specială pentru anchetarea magistraţilor, recent înființată. Ghiță o acuză de Kovesi că i-ar fi cerut să plătească avionul pentru repatrierea lui Nicolae Popa, fostul partener de afaceri al lui Sorin Ovidiu Vântu, de numele căruia se leagă scandalul falimentării FNI.

Laura Codruta Kovesi – subiect in 18 dosare penale aflate pe rolul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie

De altfel, facem precizarea că pe rolul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie „sunt inregistrate un numar de 18 dosare” penale privindu-o pe doamna procuror Laura Codruta Kovesi” așa cum a transmis pe data de 11 februarie 2019 procurorul sef sectie Gheorghe Stan intr-un raspuns oficial catre Romanian Community Coalition.

Nu în ultimul rând, amintim că încă de acum 3 săptămâni, PSnews.ro anunța că vor veni vremuri grele pentru “zeița anticorupției”. Mai exact: surse judiciare au confirmat pentru Psnews.ro intenția procurorului Adina Florea, de la secția de investigarea a magistraților, de a o pune sub acuzarea pe fosta sefa DNA Laura Codruta Kovesi. Florea va declanșa urmărirea penală și va solicita, atenție, controlul judiciar împotriva lui Kovesi! Acuzațiile sunt grave: de la luare de mita, la abuz in serviciu și trafic de influența.

DETALII AICI: Breaking News! Începe “jihadul Anticorupției”. Kovesi, cercetată pentru corupție și trafic de influență

Scenariul negru pentru Laura Codruța Kovesi s-ar putea adeveri în cazul în care nu va ajunge procuror-șef al Parchetului European, astfel că în momentul în care nu va obține funcția, cel mai probabil se va începe urmărirea penală în cazul șefei DNA.

Pe de altă parte, dacă Laura Codruța Kovesi va deveni procuror-șef al Parchetului European, cel mai probabil va  avea imunitate europeană, ceea ce o va ține departe, cel puțin o perioadă, de probleme.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *