Skip to content
Politică

Se aprinde vâlvătaia! Atanasiu pune la zid ”guvernul Dragnea” EXCLUSIV

Sansa News
" "

Fostul ministru PNL al Apărării Naționale Teodor Atanasiu a acordat joi o declarație pentru PSnews.ro, în care a comentat cele mai recente declarații ale președintelui României, Klaus Iohannis.

Amintim că președintele Klaus Iohannis, joi, în cadrul unei conferințe de presă, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la vulnerabilitățile cu care se confruntă creșterea economică a României.

" "
" "

CITIȚI ȘI UPDATE Iohannis, nemulțumit de proiectele lui Toader. Ce spune despre răspunderea magistraților

În acest context, liberalul Teodor Atanasiu a declarat, pentru Psnews.ro, că  ne aflăm din nou ”într-o situație paradoxală” în care ”atunci când avem creștere economică, în loc să economisim, risipim și cheltuim mai mult decât producem”.

Normal. Asta a mai făcut-o și acum câteva luni când a spus foarte clar că nu putem în același timp să scazi taxe și impozite, concomitent cu creștere de cheltuieli publice. Nu au înțeles, și acum au ajuns, când s-au făcut calculele, să vadă că au un deficit foarte mare, peste ceea ce și-au asumat, că nu le ajung banii din încasări ca să își plătească toate cheltuielile majorate pe care le-au făcut și suntem într-o situație paradoxală în care, din nou, atunci când avem creștere economică, în loc să economisim, risipim și cheltuim mai mult decât producem. Când o să fie vremuri mult mai grele, de criză, nu o să mai avem de unde să acoperim, a declarat acesta pentru PSNEWS.RO.

Mai mult, liberalul a apreciat că ”țopăiala fiscală” invocată de către președintele Klaus Iohannis există ” încă de la instalarea Guvernului Dragnea”.

Există această țopăială fiscală încă de la instalarea Guvernului, eu îi spun Dragnea, că are mai multe fețe, Grindeanu, Tudose. Este un Guvern care n-a făcut altceva decât să facă niște promisiuni electorale care nu aveau legătură cu realitatea economică, să înceapă să taie taxe și impozite concomitent cu creșterea cheltuielilor publice”, a continuat liberalul.

Nu în ultimul rând, Atanasiu a adăugat că mesajul pentru membrii Guvernului ”este unul foarte clar”:

Ori te apuci să faci reduceri de cheltuieli publice, ori te rezumi la anumite măsuri de scădere de fiscalitate. Ele nu pot fi făcute concomitent”.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *