Skip to content
Politică

Se apropie funia de par pentru Băsescu? Radu Tudor: Se strâng denunțuri, documente! EXCLUSIV

tomisthecat.ro

Jurnalistul și analistul militar Radu Tudor a acordat joi o declarație pentru PSnews.ro, în care a comentat denunțul devastator făcut miercuri seara de către fostul ministru PDL al Comunicațiilor Gabriel Sandu, în dosarul licențelor Microsoft.

Citiți și Fost ministru, denunț devastator: ambasadori, politicieni și oameni de afaceri, implicați

Amintim că în denunțul redactat,  fostul ministru Gabriel Sandu îl acuză pe fostul președinte Traian Băsescu de constituirea unui grup infracțional organizat, luare de mită, instigare la trafic de influență și spălare de bani, iar pe fostul premier Emil Boc și pe Elena Udrea îi denunță pentru trafic de influență și instigare la trafic de influență.

În acest context, ziaristul Radu Tudor a opinat că acest denunț este încă o dovadă că protecția de care s-a bucurat până în acest moment fostul președinte Traian Băsescu ”pare să ia sfârșit”.

”Eu văd povestea asta ca una absolut explozivă. Sunt din ce în ce mai multe informații că se strâng denunțuri, documente despre Traian Băsescu. Protecția de care s-a bucurat până acum, din punctul meu de vedere, pare să ia sfârșit. Cel puțin din informații jurnalistice. De când a cerut în public arestarea Laurei Codruța Kovesi, are parte de o contraofensivă. Sunt convins că de acolo i se trage. Sunt doi grei care se luptă cu pistoalele pe masă, fiecare știe despre celălalt o grămadă de lucruri, în mod evident Băsescu știe foarte clar ce au făcut oamenii lui în mandatul lui. În egală măsură și acești șefi de instituții știu ce a făcut Traian Băsescu, ce s-a întâmplat la partid, ce s-a întâmplat în campaniile electorale, în toate momentele în care el a beneficiat de niște privilegii nefirești într-o democrație. Ei știu unii despre alții foarte multe lucruri. Până acum s-au luptat, și-au trimis săgeți doar prin intermediul mass-mediei, prin declarații, prin avertismente. În ultimul an de zile, Băsescu a avut niște declarații extrem de radicale față de procurorul-șef al DNA și îmi pare că DNA-ul începe să adune din ce în ce mai multe date despre Băsescu pentru bătălia finală”, a declarat jurnalistul Radu Tudor pentru Psnews.ro

Pe de altă parte, chestionat în legătură cu lipsa de reacție a fostului președinte în ceea ce privește denunțul, jurnalistul Radu Tudor a afirmat că ”atunci când se va trezi va pune mâna pe telefon și va interveni”

”Nu s-a trezit. Să nu mizăm pe faptul că Traian Băsescu o să tacă. El când se trezește pune mâna pe telefon și intervine. Este singurul om din această țară care a cerut arestarea procurorului-șef al DNA, în contextul în care el a promovat-o, el a numit-o, și în contextul în care afirmă că știe foarte multe lucruri despre acele 6 persoane ale sale, cum le-a numit”, a adăugat Radu Tudor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *