Skip to content
Politică

Se apropie moţiunea. Tăriceanu, critici dure la tehnocraţi: „Nu ştiu dacă unii sunt capabili să înveţe”

Se apropie moţiunea de cenzură. Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, lansează critici dure la adresa unor miniştri tehnocraţi.

Într-o intervenţie telefonică, duminică seară, la România TV, al doilea om în stat a fost întrebat dacă îi împărtăşeşte părerea preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, privind o remaniere guvernamentală în actuala echipă a premierului Dacian Cioloş.

„După câte gafe am văzut din partea unui număr de miniştri în actualul cabinet, într-un termen atât de scurt (în două luni şi un pic de la instalare), ce trebuie să facem? Cât trebuie să mai aşteptăm ca anumiţi miniştri să fie înlocuiţi? E clar că sunt funcţionari de rangul trei-patru-cinci de la Bruxelles care nu au niciun fel de experienţă politică, de experienţă administrativă, nu au nici măcar cunoştinţe de bază, nu au o formaţie politică consistentă care să îi fi recomandat pentru o astfel de funcţie. Şi iată că dau rateu după rateu. Şi cred că, în atare condiţii, sigur că trebuie, unii dintre ei, schimbaţi de urgenţă”, a răspuns Tăriceanu.

Solicitat să precizeze care dintre miniştri îl nemulţumesc în mod special, co-preşedintele ALDE a replicat:Eu am spus că, în afară de miniştrii de Externe şi ai Apărării, de viceprim-miniştri, cred că, în rest, cam toate ministerele se califică pentru schimbarea titularilor. Cred că premierul are o reală problemă din acest punct de vedere şi încercările pe care am văzut că le face, chemându-i la lungi discuţii, la Vila Lac (unde probabil că le face un antrenament post-competiţie), dau dovadă că lucrurile merg prost şi premierul le sesizează, dar nu ştiu dacă are cum să le corecteze. Adică trebuie să ai şi materialul de bază, care să fie bun de prelucrat, adică să poată să îi înveţe. Nu ştiu dacă unii din ei sunt capabili să înveţe. (…) Eu nu am să decid eu ce trebuie schimbat şi ce nu trebuie schimbat. Dar cred că aceasta este, evident, sarcina premierului. Am văzut din prestaţia publică. Ei bine, în momentul în care pleci la drum cu o echipă aşa-zis tehnocrată, încropită cu oameni care au trebuit să accepte numirea de azi pe mâine, pe care nu îi recomandă nici un fel de carte de vizită, sigur că rezultatele sunt cele pe care le vedem. Din păcate pentru România, asta este situaţia, a atras atenţia fostul prim-ministru.

În acelaşi context (răspunzând altei întrebări), Călin Popescu-Tăriceanu a apreciat că riscul unei moţiuni de cenzură începe din ce în ce să crească.

“Pentru că gafele se înteţesc; lipsa de acţiune – la fel, lipsă de acţiune care duce la consecinţe extrem de grave. Am văzut ceea ce s-a întâmplat recent şi cu tragedia bebeluşilor, în care au murit nevinovaţi aceşti copii de vârstă fragedă şi, aşa cum decurg lucrurile, mi se pare că momentul unei moţiuni de cenzură se apropie”, a continuat Tăriceanu.

2 comentarii la “Se apropie moţiunea. Tăriceanu, critici dure la tehnocraţi: „Nu ştiu dacă unii sunt capabili să înveţe”

  1. Exemplu tipic de politician, mai degrabă politruc care spune nimic si implicit nu face nimic, da’ are salariu si deductii de bani ajutoare pt. Partid din tva-ul nostru pe alimente. Mai bine s-ar duce acei bani pe loteria aceia ca să nu zic aia să mă exprim asa a bonurilor fiscale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *