Skip to content
Politică

Se apropie sfârșitul lui Dragnea? SRS: Va fi organizată o uriașă manifestație!

Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu, în cea mai recentă postare de pe blogul personal intitulată ”Marea manifestație pro-PSD. Sau anti?”, anunță organizarea unei uriașe manifestații de susținere a politicilor PSD.

Mai exact, potrivit lui SRS, ”Ea are în mod vădit scopul de a contracara în plan politic manifestațiile anti-PSD de tipul #rezist și #agresiv”.

”Nucleul dur din conducerea PSD a decis. Va fi organizată o uriașă manifestație de susținere a politicilor acestui partid. Ea are în mod vădit scopul de a contracara în plan politic manifestațiile anti-PSD de tipul #rezist și #agresiv. Replica este gândită ca un instrument absolut democratic de manifestare a forței și încrederii de care se bucură alianța aflată la guvernare. Și programul acesteia. Inclusiv cel legat de Justiție. Există însă și o dimensiune stranie, ca să nu-i spun perversă, a acestui proiect. Ea este dată de sindicate. Care ies și ele la luptă. Contra PSD. Și acolo este vorba de sute de mii de oameni. Cine va fi de o parte și cine va fi de cealaltă, în condițiile în care, în bună măsură, cele două mulțimi anunțate sunt cam aceleași?

Nu discut acum aici despre #rezist sau #agresiv. Aceste mișcări reprezintă o altă mulțime, care se poate ridica tot la câteva sute de mii de persoane. Sunt membri ai unor ONG-uri, simpli cetățeni cu vederi de dreapta, membri și simpatizanți ai partidelor din Opoziție. Întrucât în ansmblul ei Opoziția și populația anti-PSD reprezintă aproape jumătate dintre cetățenii României, poate fi ușor estimat potențialul unor mișcări de protest împotriva Guvernului PSD. Dar ce se întâmplă în cealaltă parte?

În cealaltă parte a spectrului politic există, teoretic, populația care susține coaliția PSD-ALDE, care a votat pentru programul Guvernului și care urmează să fie chemată pentru a-l susține nu numai prin vot, așa cum a făcut-o în urmă cu un an, ci și în stradă. O intenție cât se poate de democratică. Materializată într-un moment în care PSD este luat cu asalt, urmărindu-se pe diverse căi scoaterea sa de la putere. Marea problemă este însă că această mai mult de jumătate din populația României este în acest moment împărțită. Pe de-o parte sunt sindicatele care au anunțat mari demonstrații de stradă și impresionante acțiuni de revoltă, unele dintre ele urmând să fie concretizate prin grevă generală. Evident că întreg acest scenariu are drept scop contestarea unora dintre măsurile guvernamentale care, conform liderilor sindicali, afectează masa salarială. Cine sunt cei pe care sindicatele anunță că-i mobilizează în vederea unor mari acțiuni de protest sau chiar a grevei generale? Cei mai mulți sindicaliști provin din sectorul de stat. Grosul reprezentându-l bugetarii. În mod paradoxal, această uriașă masă sindicală – bugetarii reprezintă circa un milion de cetățeni, iar acestora li se adaugă și non-bugetarii, proveniți însă din societăți comerciale cu capital majoritar de stat – se suprapune în linii mari cu electoratul PSD. Respectiv cu cei pe care partidul are intenția de a-i chema în stradă pentru a-i susține politicile”, scrie SRS pe blog.

Citiți mai multe AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *