Skip to content
Politică

Se ascut cuțitele: DOUĂ nume grele, în calcul pentru șefia PSD București EXCLUSIV

lugojinfo.ro

Disputele politice interne din cadrul Partidului Social Democrat continuă pe toate fronturile. Gabriela Firea, edilul Bucureștiului, a avut numeroase poziții împotriva actualei conduceri a Partidului Social Democrat. Unul din motivele invocate de aceasta este că actuala guvernare și nu numai i-ar sabota proiectele pe care le are pentru bucureșteni. Cea mai recentă acuzație adusă de Firea este cea conform căreia în spatele sabotajului s-ar afla și secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, care ar promite funcții și alte avantaje consilierilor generali ai Capitalei pentru a nu susține proiectele dânsei.

Redăm o parte din comunicatul Gabrielei Firea în care lansează acuzațiile la adresa lui Codrin Ștefănescu: „Am informații certe că la sediul central al PSD din Șoseaua Kiseleff se pune la cale un plan de sabotare a mea în calitate de Primar General al Capitalei, prin întoarcerea împotriva mea a consilierilor generali PSD. Concret, dl. Codrin Ștefănescu, fost secretar general adjunct al PSD, în total dispreț față de statutul partidului, a început să-i convoace individual pe consilierii generali pentru a-i convinge să se delimiteze de mine și de echipa mea și să nu-mi mai voteze proiectele, promițându-le funcții și alte avantaje”.

CITIȚI MAI MULTE AICI: PSD se ZDRUNCINĂ din temelii. Firea, noi acuzații de SABOTAJ din interior: vizat este Codrin Ștefănescu

La doar câteva zile de la acest mesaj al Gabrielei Firea, Daniel Florea, primarul PSD al Sectorului 5, care a propus în trecut eliminarea Gabrielei Firea din partid, a exclus patru consilieri din Consiliul General al Municipiului București.

Astfel, consecința acestei mutări politice a edilului Sectorului 5 este că Gabriela Firea poate pierde majoritatea în Consilierul General, ceea ce va duce la șanse din ce în ce mai mici ca proiectele sale să fie votate.

CITIȚI ȘI AICI: Vești proaste pentru Gabriela Firea! Primarul Capitalei pierde majoritatea în Consiliul General

Întrebarea este ce carte joacă Daniel Florea în tot acest peisaj politic? Amintim că Gabriela Firea deține în acest moment atât funcția de președinte al PSD Ilfov, cât și cea ce președinte interimar la PSD București, în condițiile în care nu se pot cumula cele 2 funcții. În acest context, Daniel Florea trage sforile pentru a fi în cărți pentru șefia PSD, schimbarea Gabrielei Firea urmând să fie făcută prin Congres.

Totodată, în această ecuație a obținerii puterii șefiei PSD București intră și Ecaterina Andronescu, care deși a dat startul disidenței în partid, pare să încerce să reintre în grațiile conducerii lansând vineri un atac indirect la adresa Gabrielei Firea: „mă gândesc şi la faptul că poate unii au intrat prea repede în partid şi prea repede au ajuns pe funcţii foarte importante, fără să înţeleagă ce înseamnă să îţi asumi aceste valori. Nu vreau să înţelegeţi că fac referire la discuţia de astăzi.

La toate acestea, se adaugă și anunțul lui Codrin Ștefănescu de vineri în care a spus că o va propune și susține pe Ecaterina Andronescu pentru șefia organizației social-democrate din București. 

Facem precizarea că în joc este cea mai puternică filială a PSD din țară, organizația din București câștigând în 2016 la alegerile locale atât toate primăriile pe sectoare, cât și Primăria Generală a Capitalei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *