Skip to content
Politică

Se ascut cuțitele în coaliția de guvernare: MOTIVELE distanțării lui Tăriceanu de Dragnea

Agerpres.ro

Psnews.ro vă prezintă, în rândurile ce urmează, cele mai recente informații din interiorul negocierilor PSD-ALDE-UDMR.

Concret: potrivit surselor noastre, se pare că sunt noi discuţii tensionate în coaliţia de guvernare. Motivul? Ordonanța 114, cea care vine cu mai multe măsuri fiscale, la care se pare că nici Liviu Dragnea şi nici Călin Popescu Tăriceanu nu au căzut de acord.

Mai exact: șeful PSD-iștilor, Liviu Dragnea, nu vrea ca ordonanţa să fie modificată. Asta în timp ce UDMR face presiuni mari pentru respingerea actului normativ în Parlament, iar Tăriceanu cere eliminarea taxei de 2% pentru energie.

OUG 7 încă stârnește nemulțumiri 

Și adoptarea OUG 7, prin care au fost modificate legile justiției, se pare că a produs rumoare în coaliția PSD-ALDE. Presiunile la care este supus ministrul Justiției Tudorel Toader l-au făcut pe șeful ALDE să intervină.

Concret: potrivit surselor noastre, relația dintre Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea este una extrem de rece în ultima perioadă. Liderul ALDE a avut o discuție aprinsă cu Liviu Dragnea nu mai devreme de luni dimineață, acuzându-l pe acesta că încearcă să dezechilibreze întreagul sistem judiciar și pune presiune pe ministrul Justiției, Tudorel Toader să își asume revolta magistraților din întreaga țară.

De altfel, sursele noastre susțin că liderul ALDE a început să se distanțeze de șeful PSD încă de la momentul în care Tăriceanu a anunțat că își dorește să fie candidat la prezidențiale, fapt care a ”l-a deranjat” pe partenerul său de coaliție, Liviu Dragnea.

Sursele noastre ne-au mai dezvăluit că social-democrații resping categoric varianta ca partidul să nu aibă un candidat propriu care să intre în lupta pentru fotoliul de la Cotroceni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *