Skip to content
Politică

Se ascut cuțitele în coaliție: relația Dragnea – Tăriceanu, în pericol să se rupă EXCLUSIV SURSE

observator.tv

Se anunță sânge pe pereți în coaliția PSD-ALDE. Potrivit unor surse din apropierea liderului Senatului, Călin Poescu Tăriceanu, se pare că sunt tensiuni tot mai mari între acesta și partenerul său de coaliție, Liviu Dragnea.

Totul ar fi început pe 21 iunie, când magistraţii instanţei supreme l-au condamnat pe Liviu Dragnea, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în procesul angajărilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, în care e acuzat de instigare la abuz în serviciu. Astfel, potrivit informațiilor noastre, imediat după aflarea deciziei instanței, Liviu Dragnea a ieșit negru de supărare și a aunțat jihadul: OUG pe codurile penale.

În tot acest timp, amintim că Tăriceanu era plecat la Bruxelles, unde stabilise o întâlnire cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, liderul Senatului nefiind anunțat de intențiile liderului PSD privind codurile penale, ceea ce a provocat intense tensiuni între cei doi. Astfel, Tăriceanu i-a reproșat liderului PSD că nu a fost consultat, între cei doi iscându-se o adevărată ceartă.

În urma discuțiilor aprinse dintre cei doi, potrivit surselor noastre, relațiile dintre Dragnea și Tăriceanu sunt foarte reci, în diverse ocazii private liderul Senatului susținând că acesta nu se mai înțelege cu partenerul său de coaliție și că nu mai este om de înțeles.

Astfel, după ce, aflat la o zi onomastică duminică (24 iunie) liderul Senatului s-a arătat îngrijorat și nemulțumit de pașii anunțați de Liviu Dragnea după aflarea sentineți în Dosarul Bombonica, liderul PSD s-a răzgândit și a anunțat că este exclusă o OUG pentru codurile penale, ulterioarele modificări urmând să treacă prin Parlament. Însă, Călin Popescu Tăriceanu a pus o condiție: ministrul Justiției Tudorel Toader, mâna dreaptă a acestuia, să redacteze textul pe abuz în serviciu, ceea ce s-a și întâmplat. În această situație, comisia pentru legile Justiţiei, condusă de social-democratul Florin Iordache a fost nevoită să își însușească textul ce conținea modificările Codului penal care vizează abuzul în serviciu.

În același timp, amintim că despre tensiunile care au loc în coaliția de guvernare a vorbit și fostul vicepremier Daniel Constantin, care a declarat, pentru Agerpres, că președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu este „un mare iubitor de Liviu Dragnea” și așteaptă „momentul prielnic” pentru a-și scoate partidul de la guvernare.

„Cu siguranţă domnul Tăriceanu pregăteşte momentul. Nu ştiu, va căuta, nu cred că ştie nici domnia sa în momentul de faţă care va fi motivul pe care îl va invoca. Dar cu siguranţă, ştiu acest lucru din interior, din discuţiile pe care le-am avut, era o chestiune care a şi ieşit în spaţiul public, aşteaptă momentul potrivit să părăsească coaliţia. Nu este un mare iubitor de Liviu Dragnea şi nu face altceva decât să aştepte momentul prielnic să se lanseze pentru prezidenţiale”, a declarat daniel Constantin.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *