Skip to content
Politică

Se ascut cuțitele în partidul lui Barna. Un fost membru USR dezvăluie strategia de sabotare a candidaturii lui Nicușor Dan la PMB

Inquam Photos / Octav Ganea

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, fosta useristă Claudia Postelnicescu vorbește despre tentativa de sabotare a candidaturii lui Nicușor Dan la PMB. Aceasta expune și motivele acestei sabotări.

„Au spus-o și alții, o spun și eu: dacă USR-PLUS e incapabil -și așa pare- să își adune mințile, discursul și să își facă upgrade la leadership-ul de adolescenți întârziați, cu preocupări legate de poker și jocuri de putere și strategie pe computer, să aibă un discurs coerent vis-a-vis de PNL, cu care trebuie să colaboreze, în ”logica electorală” pe care tot o clamează, dar nu o aplică, vom trage o linie electorală și vom înțelege că:

1) USR PLUS nu vrea să guverneze

2) USR PLUS nu vrea schimbarea primarilor PSD și marginalizarea PSD

3) USR PLUS e incapabil să aducă oameni competenți pe liste, ci preoponderent doar niște figuri de pesediști locali vopsiți în useriști.

4) Leadership-ul USR nu e capabil să negocieze ca un adult

5) Cel mai grav – actuala conducere a USR, prin bifarea punctelor 1-4, îi sabotează în mod activ candidatura lui Nicușor Dan la PMB.

Din informațiile mele, cel care conduce campania electorală pe București, numit direct de Claudiu Năsui, fără consultări sau alegeri cu membrii USR București, este pur și simplu un zapciu al găștii barnisto-ghiniste, Alin Apostol, care s-a ”remarcat” în partid prin: sute de sesizări, cereri de excludere, închiderea și ștergerea unor comentarii sau postări ale celor critici, aflați în opoziție, pârâciuni, plecăciuni și alte apucături de servitor. Premiul care i s-a promis este un mandat de deputat sau senator. Omul este sub-mediocru, nu are nimic de lider în el sau de om capabil să înțeleagă nuanțe. În consecință, cât timp acest om coordonează campania lui Nicușor Dan este destul de clar ce se vrea, întrucât Apostol a fost întotdeauna un simplu executant foarte loial.

În consecință, am două mesaje, unul pentru electorat- de aceea îl numesc aici pe AA-, celălalt pentru leadership-ul penibil al USR:

– pe orice listă vedeți numele Alin Apostol nu votați USR-PLUS;

– dacă nu puneți un om capabil să coordoneze campania lui Nicușor la PMB vom scrie săptămânal despre modul abject în care îi sabotați candidatura.

Miza sabotării candidaturii lui Nicușor Dan, care nu e vreun sfânt și nu îl idealizează nimeni, are propriile lui defecte, DAR e singura soluție să scăpăm de Gabriela Firea, este următoarea:

– a dovedi că Vlad Voiculescu era mult mai bun;

– a diminua impactul pe care ND îl va avea în PMB, cu primari de sector și consilieri cu care nu poate coopera – deci asigurarea unui eșec și reducerea impactului acestuia

– a reduce cât se poate de mult posibilitatea ca ND să devină vreodată un lider alternativ și un posibil candidat pentru prezidențialele 2024, întrucât se știe că poziția de primar al unei capitale – oriunde pe glob – propulsează acel om în elita politică și îi oferă un enorm leverage”, a scris Claudia Postelnicescu pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *