Skip to content
Politică

Se ascut cuțitele în PNL: 2 frământări îi zguduie scaunul lui Orban EXCLUSIV SURSE

newsar.ro

Redacția PSnews.ro vă prezintă în cele ce urmează culisele unor frământări tot mai mari în interiorul celui mai mare partid de opoziție din România: Partidul Național Liberal (PNL).

Concret: potrivit surselor PSnews.ro, se pare că două frământări majore riscă să dinamiteze partidul condus de Ludovic Orban.

Prima îngrijorare semnalată de către liberali chiar luni, la ultima şedinţă a Biroului Politic Naţional al partidului, este lipsa de strategie a partidului. Astfel, deși mai mulți lideri ai PNL au luat cuvântul în ședința de luni, acuzându-l pe Ludovic Orban că formațiunea politică nu are un plan de bătaie, se pare că șeful liberalilor a încercat să-i ”calmeze” invocând motive precum: PNL are 30% , PSD stă să moară și că formațiunea politică condusă de acesta va ieși învingătoare singură în alegeri.

Mai mult, se pare că mai multe voci din partid au venit cu propunerea ca PNL să meargă în alianță cu formațiunea politică a lui Dacian Cioloș (MRÎ) la alegerile europarlamentare, însă Ludovic Orban s-ar fi opus acestei idei susținând că o astfel de variantă este exclusă.

A doua frământare majoră care mocnește în interiorul PNL este lista pentru alegerile europarlamentare. Sursele PSnews.ro susțin că dorința lui Ludovic Orban de a fi cel care deschide lista pentru alegerile de anul viitor a adus mari nemulțumiri în cadrul partidului. Concret: europarlamentarii formațiunii sunt nemulțumiți de faptul că Ludovic Orban și-ar fi impus favoriții pe listă.

Conform România TV, pe lista PNL cu viitori candidați se află Ludovic Orban, Siegried Mureșan, Ionel Dancă, Teodor Stolojan, Adrian Orsos, Cristian Bușoi, Petru Luhan, Daniel Buda, Nini Săpunaru, Mara Mareș, Mircea Hava și Cristian Barbu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *