Skip to content
Politică

Se ascut săbiile în PNL. Turcan: Cei care lipsesc fac opoziția PRAF

Botosaneanul.ro

Partidul Național Liberal este sub zodia scandalurilor și a furtunilor. Se pare că nu trece nici măcar o zi în care să izbucnească un schimb de replici sau acuze între persoanele din vârful puterii sau scandaluri ce afectează imaginea partidului.

Alina Gorghiu, fost lider al PNL a reacționat, miercuri, în urma unor declarații făcute de actualul președinte al partidului, Raluca Turcan. Președintele interimar al PNL, nu a lăsat declarațiile făcute de Alina Gorghiu în aer, ci a răspuns destul de critic.

Despre praf: Opoziția contează și e relevantă doar atunci când e prezentă, pentru că uneori mobilizarea poate fi decisivă în a câștiga o luptă prin votul pe care îl ai. Sau măcar îți exprimi clar și tare poziția politică, dacă votul tău nu e decisiv. 

Cei care lipsesc atunci când e mai important (la mize politice foarte mari) sunt cei care fac OPOZIȚIA PRAF și întrețin senzația unei complicități subterane cu agenda celor care fac din hoție o virtute. Absențele de ieri din Comisia juridică (cu excepția celei motivate medical dar care trebuia sa aibă înlocuire) aduc întreg partidul în punctul de a fi privit ca pactizând cu PSD.
Așadar, nu le pot trece cu vederea, dar nu e rolul meu să le explic sau să le scuz opiniei publice. Aceasta este în primul rând obligația celor în cauză față de oamenii care i-au votat. Acesta este răspunsul meu, onest, pentru nenumăratele mesaje de indignare pe care le-am primit.”

Raluca Turcan a vizat-o prin acest mesaj pe fostul lider al PNL, Alina Gorghiu, care a lipsit miercuri de la votul din Comisia Juridică.

Nu cred că ar trebui să-și mai permită vreun lider din PNL să perpetueze această abordare, tipic PSD-istă, potrivit căreia ne putem permite orice pentru că până la urmă poporul uită. E ceea ce a adus PNL în această situație și este chiar pariul pe care PSD îl face acum cu grațierea și îl va pierde: POPORUL NU UITĂ ȘI CU GREU IARTĂ! Cu atât mai dificil îi va fi PNL-ului, pentru că față de partid au fost și sunt așteptări mari – în consecință dezamăgiri pe măsură.
Iar pentru a răspunde așteptărilor, prima condiție este să fii acolo unde contează ca să poți arăta că ești cu adevărat cine spui că ești. Asta aștept de la toți parlamentarii PNL!,”  a scris Turcan pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *