Skip to content
Politică

Se ascute lupta în Bucureşti. Nicuşor Dan, noi detalii despre plângerea contra lui Negoiţă şi verificarea consiliilor locale EXCLUSIV

Se ascute lupta în Bucureşti. Preşedintele USB, Nicuşor Dan, oferă noi informaţii despre plângerea penală contra primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă.

CITIŢI ŞI: Nicușor Dan, acuzație gravă la adresa lui Robert Negoiță: „Mergem mai departe către Parchet!” DOCUMENT

Consilierul general a explicat, marţi, pentru PSnews.ro, cine va mai fi vizat de această plângere (în afară de edilul PSD): atât Primăria Sectorului 3 (ca instituţie), cât şi administratorii firmelor care efectuează lucrări de amenajare ce implică tăieri de copaci.

„Este vorba despre o defrişare de-a lungul unui parc şi a mai multor spaţii verzi aferente blocurilor, pe care se vrea să se lărgească trotuarul, cu o pistă de biciclete (asta este intenţia), dar trotuarul este suficient de larg, în foarte multe locuri, pentru a permite şi pietoni, şi piste de biciclete – adică nu trebuia defrişat spaţiul verde pentru asta. Pentru tipul ăsta de operaţii, legea prevede un aviz de defrişare de la Primăria Municipiului Bucureşti şi o autorizaţie de construire; ba, în anumite cazuri, şi o documentaţie de urbanism – PUZ (plan urbanistic zonal – n.r.) şi PUD (plan urbanistic de detaliu – n.r.) – pe care o dă Consiliul Local al Sectorului 3. În mod normal, pentru lipsa autorizaţiei de construire, Poliţia Locală trebuia să oprească lucrările, dar nu le-a oprit. Le-a oprit Garda de Mediu, dar, chiar dacă Garda de Mediu le-a oprit, ei continuă lucrările. Pe motivul ăsta facem plângere penală”, a adăugat Nicuşor Dan.

Mai mult: preşedintele USB a anunţat când va fi depusă plângerea penală.

„Lucrează colegele mele chiar acum la ea – probabil că mâine (miercuri – n.r.) dimineaţă”, a spus el.

Nu în ultimul rând, Nicuşor Dan şi-a dezvăluit intenţiile în ceea ce priveşte verificarea activităţii de la nivelul consiliilor locale sectoriale şi al Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

„În Sectorul 4, a fost o primă şedinţă de consiliu şi colegii noştri s-au opus, pentru că s-a făcut o rectificare de buget ilegală, în Sectorul 3, este problema asta, cu defrişatul spaţiilor verzi şi cam atât pentru moment. Noi ideal ar fi să colaborăm cu ceilalţi consilieri, ca să facem proiectele pentru care ne-am angajat fiecare în faţa bucureştenilor, dar, dacă lucrurile sunt ilegale, vom sesiza instituţiile abilitate, iar, dacă se persistă, chiar şi parchetul – cum am făcut acum. Pentru moment, nu s-a întâmplat nimic la Consiliul General. O să fie o şedinţă joi, acum (poimâine). În afară de alegerea viceprimarilor şi a membrilor comisiilor, mai sunt trei puncte de pe ordinea de zi – o să avem mâine un răspuns despre cum vom vota la ele”, a încheiat liderul USB.

1 comentariu la “Se ascute lupta în Bucureşti. Nicuşor Dan, noi detalii despre plângerea contra lui Negoiţă şi verificarea consiliilor locale EXCLUSIV

  1. Ar trebui mai bine sa faca piste de biciclete cum trebuie, sa poti sa rulezi in deplina siguranta. Acum abia poti face asta, desi ai echipamente pentru bicicleta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *